ЦИК брои повторно в три избирателни секции

Prez-2021-b-lgarite-tri-p-ti-glasuvaha-za-parlament
През 2021 българите три пъти гласуваха за парламент
ЦИК извърши повторно преброяване на контролните разписки от машинното гласуване на три избирателни секции от изборите за народни представители, произведени на 14 ноември 2021 г.

Централната избирателна комисия извърши повторно преброяване на контролните разписки от машинното гласуване в изборите за народни представители, произведени на 14 ноември 2021 г., в избирателни секции № 234608002, № 234623006 и № 244606022, за които имаше информация за разминаване в данните от гласуването в машинния протокол и вписаните в приложение № 13-НС данни от извършеното от СИК преброяване на контролните разписки. Заключението на комисията и за трите секции е, че резултатите от преброяването на разписките съвпада напълно с числовите данни от машинното гласуване.

За извършеното повторно преброяване в Централната избирателна комисия беше определена комисия от членове на ЦИК, която разпечата подписаните и подпечатаните от СИК пликове с контролни разписки, преброи ги повторно и установи, че и в трите случая данните в машинния протокол съответстват на данните от контролните разписки. Беше установено неправилно вписване от страна на СИК на данни от контролното броене на подадени гласове спрямо наличните в плика на съответната секция контролни разписки от гласуването.

Преброяването се извърши в две секции от Двадесет и трети изборен район – София, и една секция от Двадесет и четвърти изборен район – София.

Протокола от извършеното повторно контролно преброяване можете да видите на интернет страницата на ЦИК като съобщение https://www.cik.bg/

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото