Трявна Арт фестивал 2022

Festival-t-be-otkrit-ot-kmeta-Silviya-Kr-steva
Фестивалът бе открит от кмета Силвия Кръстева
На 1 август започна шестото здание на така очаквания „Трявна Арт фестивал“ за класическа и джаз музика утвърдил се като неизменна част от културния календар на Община Трявна.

Той бе открит от кмета Силвия Кръстева с пожелание „да се насладим на изкуството на световните изпълнители“.
В програмата на фестивала от 1 до 7 август са включени осем концерта, майсторски класове в Международната лятна академия и Четвъртия международен конкурс за изпълнители, в който ще се включат 109 участници - онлайн и присъствено.
Преподавателите са изявени български артисти и педагози, голяма част от които живеят и работят в чужбина: оперната прима Стефка Евстатиева, пианистът Томислав Байнов, цигуларите Деворина Гамалова и Христофор Маринов, флейтистът Христо Христов, кларинетистът Илия Илиев, контрабасистът Димитър Иванов.
В програмата по традиция има съпътстващи изложба и кино. Този път Димитър Войнов представя „Да докоснеш Ван Гог“. Пътуващото кино на Live 7 TV е филма „Като за последно“ , комедия с участието на Мария Бакалова.
„Трявна Арт фестивал“ се организира от първата по рода си телевизия за изкуство в България Live 7 TV с подкрепата на Община Трявна и Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“. Спонсори са Красимир Каракачанов, Димитър Не(м - н) ски, Красимир Кръстев, фамилия Ризови, бирария „Трявна“ и др.
Неуморни вдъхновители на фестивала са Димитър Малакчиев, неговият артистичен директор от Live 7 TV и пианистката Сирма Величкова, преподавател в Консерваторията в Тросинген, Германия.
„Трявна Арт фест“ бе открит с концерт на преподавателите от Лятната музикална академия и приятната изненада - участие на оперната прима Стефка Евстатиева.
Концертите са в току-що ремонтираното читалище „Пенчо Славейков 1871“. Входът е безплатен.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни