Трима юноши на „Янтра“ ще участват във втория „Турнир на талантите“

Rosеn-Pеtkov,-Hristofor-Yosifov-i-Donislav-Tеrziеv-sa-v-sеlеktsiiata-na-Zona-Vеliko-Tarnovo
Росен Петков, Христофор Йосифов и Донислав Терзиев са в селекцията на Зона Велико Търново
Трима обещаващи таланти на „Янтра“ получиха поредни повиквателни и ще участват във второто издание на “Турнир на талантите”, в който ще се включат проектонационални селекции (U14) от пет региона на България: София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново.

Росен Петков, Христофор Йосифов и Донислав Терзиев са в селекцията на Зона Велико ТърновоРосен Петков, Христофор Йосифов и Донислав Терзиев са в селекцията на Зона Велико Търново, която обхваща най-талантливите играчи от набор 2009 от Северозападна България. Тримата трябва да се явят на 18 май на Националната футболна база в “Бояна”, а проявата ще се състои от петък до неделя (19 - 21 май).

“Турнир на талантите” е кулминацията на Националната програма за обучение на таланти, на която бе даден старт през септември 2022 г. Първото издание на финалния турнир се проведе в началото на декември миналата година и бе спечелено от селекцията на Зона Пловдив, която победи на финала Зона Варна с 1:0. В отбора на Зона Велико Търново тогава бяха Росен Петков и Христофор Йосифов. Сега към тях се присъединява и Донислав Терзиев.

От началото на тази година във всяка зона отново бяха проведени по още три тридневни кампа, в които се включиха близо 250 състезатели от цялата страна. Те се готвят по единна и модерна методика, чиято основна цел е да спомогне за изграждането на конкурентно футболно поколение, което да представя България на международната сцена в близките години. Тренировъчната стратегия е изготвена от главния методист на юношеските националните отбори Лъчезар Димов.

Подборът на футболистите за проектонационалните отбори във всяка зона се извършва както от специално определени селекционери, така и от самите треньорски екипи, ръководещи процеса в съответния регион.

Предстоящият “Турнир на талантите” ще е с нов формат - в първия ден (19 май) един срещу друг ще се изправят следните двойки: Зона Пловдив - Зона Велико Търново, Зона Варна - Зона Благоевград и Зона София - Зона Бургас. В зависимост от полученото класиране, във втория ден отборите ще се срещнат на следния принцип: 5 срещу 6, 4 срещу 3, 2 срещу 1 място. Така ще се процедира и в последния ден от надпреварата.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни