Тази и следващата седмица гражданите могат да предлагат пътища за ремонт от Републиканската пътна мрежа

ambitsiite-na-MRRB-e-da-remontira-60%-ot-republikanskata-p-tna-mrezha-za-4-godini
Амбициите на МРРБ е да ремонтира 60% от републиканската пътна мрежа за 4 години
Предложения и сигнали, снимки и видеоматериали - на имейл адрес: signali@api.bg

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обяви началото на четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната, съобщи МРРБ на официалния си сайт. За тази година ще се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите. Министър Караджов си поставя амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани около 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната.
На работна среща с министър Караджов от Агенция „Пътна инфраструктура“ представиха по области участъците от републиканската пътна мрежа, които са определени за спешен ремонт през 2022 година.
В следващите две седмици гражданите ще могат да дадат свои предложения за включване на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние.
Картите с определените трасета по области са публикувани на страниците на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Агенция „Пътна инфраструктура“. ЗА ГАБРОВСКА ОБЛАСТ - ВИЖ ПЪРВА СТРАНИЦА.
Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: signali@api.bg. Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.
От АПИ планират ремонтни дейности на участъци от прохода Шипка, пътищата за Трявна, Ловеч и местността Узана край Габрово. Набелязан е ремонт и на моста в Севлиево, както и изграждането на нов мост над река Вит при село Гложене, който ще дублира съществуващия исторически мост, който е в лошо състояние. Основен ремонт е предвиден тази година и на Златишкия проход в частта от Етрополе до Златица, за който министърът също получава сигнали от граждани за тежкото състояние.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото

Следвай ни