След 30 години днес „Янтра" отново се изправя срещу „Славия"

Топ новина! Haide-vsichki-na-mach!
Хайде всички на мач!
Последният сблъсък между „Янтра“ и „Славия“ в официална среща е през сезон 1993/1994

    Цели 30 години след последния официален мач между „Янтра“ и „Славия“ (София), двата състава отново ще се изправят един срещу друг днес. 
    Жребият противопостави габровския тим срещу белите от столицата в 16-финалната фаза на турнира Sesame Купа на България. Тимът, който ще се класира за следващата фаза и ще се изправи срещу състава на ЦСКА (София) на осминафиналите, ще бъде определен в една среща. 
Тя ще се състои днес на стадион „Христо Ботев“ от 13:30 часа. 
    Последният сблъсък между „Янтра“ и „Славия“ в официална среща е през сезон 1993/1994. Тогава габровският тим изиграва осем мача в „А“ Републиканската футболна група, преди злощастно да бъде изваден от нея. Един от тях е срещу „Славия“ в Габрово. „Белите“ печелят срещата с 1:0.
    Любопитен е и фактът, че това ще бъде своеобразен сблъсък на фамилия Вуцови. Както е известно, старши треньор на „Янтра“ е Велислав Вуцов, а титуляр в състава на отбора е единият от синовете му – Петър Вуцов. 
    На вратата на „Славия“ пък е най-малкият му син - Светослав Вуцов. Ако наставникът на „белите“ Златомир Загорчич реши да го използва в срещата, Светослав ще трябва да попречи на възпитаниците на баща си да реализират в мрежата му.

Славия

Утре, в Дом на културата "Красно село" в София, ще бъде представена книгата " Жужо, Чаво, гол, гол, гол" на Николай Кръстев. В нея е обобщена историята на футболния отбор на  "Славия" от 1971 до 1981 година. За най-знаковите моменти и мачове в този период, който започва с разделянето на ЖСК "Славия" на "Славия" и "Локомотив" (София), половин век по-късно си спомнят главните герои с бели фланелк - Трендафил Терзийски, Андрей Желязков, Чавдар Цветков, Ваньо Костов, Иван Илиев, Илиян Алдев, Любен Тасев, Милчо Евтимов, Иван Чакъров, Костас Исакидис, Ботьо Малинов, Илия Величков, Петър Миладинов, Георги Дерменджиев.


    В състава на „Янтра“ няма проблеми с контузени и наказани играчи. В групата за двубоя се завръща Валентин Цветанов. 
Той беше известно време извън състава заради счупена кост на ръката, наказанието си изтърпя и Иван-Йоанис Атанатос. 
Въпреки че срещата е в ранния следобед в делничен ден, футболистите на „Янтра“ се надяват на сериозна подкрепа от своята публика на стадион „Христо Ботев“. По предварителна информация, столичани също ще бъдат подкрепени от свои фенове в Габрово. 
Съдийството на срещата е поверено на търновска съдийска бригада. Главен съдия на срещата ще бъде Георги Гинчев с асистенти Георги Дойнов и Илиян Капарашев. Ролята на четвърти съдия Стилян Колев. За делегат на срещата е назначен Огнян Златков от Пловдив, а съдийски наблюдател ще бъде Атанас Бозев, също от Пловдив.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

1 коментар

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни