Симона Петкова подписа с "Аарау"

Simona-Petkova-s-ekipa-na-aarau
Симона Петкова с екипа на Аарау
Първият официален мач на Симона в червения екип ще бъде на 11 февруари срещу „Базел“

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария. Футболистка № 1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава в Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.
    Това ще бъде третият тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече е носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.
    За Симона това е отлично място за завръщане след операция и 6-месечно възстановяване от травма в глезена. Преди да парафира контракт с „червените ботуши“ от „Аарау“, футболната ни националка направи едноседмични тренировки с тима и взе участие в контролна среща, в която реализира два гола само за 45 минути игра.
   

 Симона разказа, че съдействие при престоя в Аарау и подписването на договора й е оказал най-известният българин в швейцарския футбол – Петър Александров, който е помощник-треньор в представителния мъжки тим на клуба.
    „Чувствам се страхотно! След шестмесечно възстановяване от операция да подпиша отново с отбор от швейцарската Супер лига е чудесно. „Аарау“ ме искаше още през лятото, но тогава дойде операцията в глезена. Всъщност треньорът на тима Чарлз Гутер е този, по чието настояване аз бях привлечена в „Йънг Бойс“. След това обаче той напусна и не успяхме да работим заедно. Сега ще имаме тази възможност и се надявам да постигнем добри неща. Целта пред отбора е този сезон да запази мястото си в Супер лигата, а през следващия, с привличането на още няколко състезателки, мисля, че амбициите ще са за по-предно класиране. Нямам търпение шампионатът, а с него и новото предизвикателство, да започне“, сподели новото попълнение на „Аарау“.
Първият официален мач на Симона в червения екип ще бъде на 11 февруари срещу „Базел“.

За 29-годишната футболистка това ще бъде девети отбор в нейната професионална кариера. Тя е носила екипите на НСА (София), „Лийдс“ (Англия), „Уотфорд“ (Англия), „Пинк Бари“ (Италия), „Емполи“ (Италия), „Сан Марино“ (Сан Марино), „Лугано“ (Швейцария) и „Йънг Бойс“ (Швейцария).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни