Симона Петкова е Футболист № 1 на България

Топ новина! Nagradata-na-Simona-vr-chi-alpinistkata-Silviya-azdreeva
Наградата на Симона връчи алпинистката Силвия Аздреева
За втора поредна година Симона Петкова спечели приза „Футболист № 1 на България“  в категорията женски футбол.

     Габровската футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа за 2022-ра година. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи. Отличието на Симона връчи алпинистката Силвия Аздреева, покорила осемхилядниците Еверест и Лхотце в рамките на 27 часа. 
    „Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване. Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона. 
    Наградата идва само ден след едно паметно за нея постижение в личен план. След като наскоро подписа договор с швейцарския елитен „Аарау“, в събота габровката заби три гола с екипа на „червените ботуши“. Това се случи в контролна среща с тима от швейцарската лига Национал Б „Оерликон/Полецей“ (Цюрих). Това беше и  първи хеттрик за Петкова изобщо в кариерата й в чужбина до момента. Тя изигра пълни 90 минути за „Аарау“ за първи път след присъединяването си към тима и след дълго възстановяване от операция на глезена. Симона асистира за първото попадение на своя отбор през първата част, завършила при резултат 1:0, а през втората наниза три попадения в рамките на 20 минути. В края на срещата селекцията на треньора Чарлс Грютер реализира и пети гол.    Преди този мач Симона взе участие в още две проверки, в които изигра по 45 минути. В първата от тях също реализира две попадения. Така само за 180 минути с екипа на „Аарау“ футболистка № 1 на България вече има 5 гола и 3 асистенции. Първият официален мач на Симона с „Аарау“ e на 11 февруари срещу „Базел“.
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото