Симеон Турлаков с повиквателна за националния отбор U15

Simeon-Turlakov-
Симеон Турлаков
Най-младият играч с дебют в родния професионален футбол Симеон Турлаков получи повиквателна за националния отбор до 15 години.

 Най-добрите играчи от страната от тази възраст ще се съберат на 14 август в Националната футболна база в София за 10-дневен тренировъчен лагер.
По време на подготовката съставът ще вземе участие и в приятелски турнир в Талин, Естония, част от програмата на УЕФА за развитие на юношеския футбол.
До този момент талантът на "Янтра" няколко пъти беше включван в лагер-сборове на проектонационали от Северозападна България.
Мони Турлаков влезе в историята на българския футбол в края на сезон 2021/2022, при загубата с 1:2 от дубъла на „Лудогорец“ на стадион „Христо Ботев“. Юношата на "Янтра" стъпи на терена в официален мач от Втора лига на възраст от 14 години и 71 дни. Преди него най-младият дебютант в родния професионален футбол бе Ияд Хамуд, който на 15 години, 3 месеца и 27 дни се появява в игра за "Локомотив" (Пловдив) в дербито с "Ботев" (2:0), а в Топ 3 е и звездата на "Лудогорец" Кирил Десподов, който дебютира за "Литекс" на 15 години, 6 месеца и 1 ден през 2012 година.
От няколко месеца вече Турлаков тренира с представителния тим на Янтра под ръководството на Сашо Ангелов. Той взе участие в летните контроли на тима, беше и в групата за последните два мача от първенството - срещу "Струмска слава" и "Спартак".

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни