Седем отбора се включиха в благотворителния турнир на Ротари клуб - Футбол със сърце

Golmaistor-t-andrean-Hristov-i-Lyubomir-Borisov,-predsedatel-na-Rotari-klub---Gabrovo
Голмайсторът Андреан Христов и Любомир Борисов, председател на Ротари клуб - Габрово
Сбраните средства са 1500 лева

Двадесет и третото издание на отдавна станалия традиционен футболен турнир на Ротари Клуб Габрово протече под надслова „Футбол със сърце“.
    Това издание ще бъде запомнено с няколко неща: Участие на женски отбор; Най-бърз гол; Събрана сума
    Да започнем с емоцията. Отборите с нетърпение чакаха залата да бъде отворена, че да могат да започнат своята загрявка. Младежите от Интеракт клуб – Габрово поеха отговорността да събират даренията за каузата, а тя бе подпомагане на детския спорт в града ни. 

    Който е пропуснал футболните мачове, организирани от Ротари клуб Габрово, трудно може да си представи или да усети насъбралата се във въздуха енергия, която очаква първият съдийски сигнал за да се отприщи.
    За турнира се записаха следните отбори с техните играчи:
    ФК Янтра – Василев; Алексиев; Денев; Петров; Желязков; Баев; Коев.
    ФК Победители  –  Стаматов; Павлов; Димитров; Атанасов; Ганчев; Кънчев;
ФК Веспа; Арнаудов; Петров; Гутев; Енчев; Ангелов; Иванов.
    ФК Маргинала  – Стефанов; Шнайдеров; Иванов; Павлов; Николов; Петков.
    ФК КПД  –  Ненчев; Ширтев - 4 гола; Тончев; Данчев; Иванов; Братованов; Караколев.
    ФК Трендафил  – Йорданов; Андр. Христов; Ст. Христов; Станчев; Николов; Ганчев; Димов; Маринов.
    ФК Всички за Габрово
 –  Косев; Сидорова; Желева; Асенова; Славова; Клисурска.
Нашият приятел Антон Георгиев от Ротари клуб Свищов участва за двадесет и трети път в турнира. Така той се превърна в единствения състезател, който се е включвал във всички негови издания от стартирането му до сега. Заради уменията и страстта си към футбола, Георгиев  успя да получи няколко грамоти: За най-бърз гол – 45-тата секунда, за най-възрастен играч и участник с най-много играни срещи в турнира. Като равносметка за годините: той е 8 кратен голмайстор, както и все още е носител на титлата: най-красив гол. От последното не е детрониран от далечната 2013 г., когато Д-р Валентин Стоянов лично му връчи грамотата.
Голмайсторът Андреан Христов, младеж в разцвета на силите си за своите 24-ри години, бе над средното възрастово ниво на турнира, а то бе малко над 18 години. Христов поведе класирането и взе титлата голмайстор, вкарвайки 3 гола като играч на ФК Трендафил и два за ФК Веспа или с общ голов актив от 5 гола. На второ място в тази класация се нареди Ширтев от ФК КПД с актив от 4 гола.
Финала за първо и второ място бе игран от отборите на ФК КПД и ФК Янтра, като първите  надделяха с резултат 3:1.
Малкият финал или онова заветно четвърто място (не от лятото на 94-та) взе отборът на ФК Веспа, които атакуваха успешно вратата на противника 2 пъти, отстъпвайки третото място на ФК Трендафил, чиито нападатели реализираха 6 гола.
Още една суха цифра за статистиката: в турнира бяха дадени общо четири жълти картона и то не за грубости, а заради разликата в правилата на футбола в зала и на стадион.
В тази уж мъжка игра, в турнира може би най-много се забавляваха девойките, които бяха на ръба да се класират на първо място. Момичетата от ФК Всички за Габрово, очевадно бяха дошли да се раздадат за каузата и въпреки загубата от ФК КПД получиха овациите на публиката и бяха изпратени с бурни аплодисменти.
И накрая равносметката. По време на награждаването, а наградите бяха парични суми, победителите в турнира ФК КПД в лицето на техния капитан и голмайстор Андреан Христов, дариха тяхната награда за каузата на РК Габрово, с което станаха най-големият колективен благодетел за каузата.
Поради натоварен трафик по пътя, отборът воден от нашата приятелка от РК София Интернешънъл Ани Христова закъсня. Този отбор бе актьорската трупа играла вечерта представлението „Пепеляшка“ в Драматичния театър. Те не успяха да се включат в играта, но се включиха финансово в подкрепа на каузата ни.
И на финала, друг наш приятел от РК Нова Загора, който за първи път пропуска този турнир се обади, че ще ни подкрепи финансово и със средствата, които даде, той стана най-големия едноличен дарител за турнира с което събраната от нас сума бе закръглена на 1500лв.
И както всички могат да се досетят, денят не приключи с края на последният съдийски сигнал, а с последните думи от вечерната постановка на нашите гости и приятели от кюстендилската театрална трупа.
Вече имаме идея кой клуб ще е адресантът на получените средства, но в Ротари всичко става с гласуване от клуба, а то ще се състои във вторник. Така, че очаквайте до дни какво ще се случи.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни