С куп кадрови проблеми, ръгбистите на „Янтра“ удариха „Локо“ (София)

Sreschata-zapochna-s-natisk-na--Yantra-
Срещата започна с натиск на "Янтра"
Мъжкият отбор на „Янтра“ постигна първата си победа в ДП по Ръгби 15. Макар и с доста отсъстващи основни играчи, на своя терен „Христо Смирненски“ габровският тим надигра гостуващия „Локомотив“ (София) с 24:13.

Срещата започна с натиск на „Янтра“ и 15 минути игра в половината на гостите. Поведоха обаче „железничарите“ още при първото си минаване на центъра след точно изпълнен наказателен удар в 18-ата минута – 0:3. „Янтра“ отвърна моментално със силов пробив на Камен Ножаров и след точната добавка на Даниел Цвятков, съставът ни поведе със 7:3. Габровските ръгбисти продължиха да доминират и само малки индивидуални грешки не им позволиха бързо да увеличат аванса си. Това все пак се случи в 28-ата минута след чудесен индивидуален пробив отляво на Никола Венков за 12:3. Той дойде в момент, в който отборът ни беше в намален състав. Във втората половина на полувремето жълти картони получиха първо Ивайло Пешев, а след това и Даниел Петков и съответно бяха отстранени от игра за по 10 минути. „Локомотив“ се възползва и върна едно есе за 12:8 преди почивката.
Втората част също започна с натиск на домакините. Той беше материализиран отново от Никола Венков, който с втория си самостоятелен пробив заслужи аплодисментите на публиката и покачи на 17:8. В 68-ата минута Даниел Петков също успя да заложи топката в точковото поле на „Локомотив“ и след добавката на Даниел Цвятков резултът се покачи на 24:8, което в голяма степен реши изхода от двубоя. В 72-ата минута за непозволен блокаж с удар жълт картон получи състезател на „Локомотив“. 

ръгби
При ситуацията пострада сериозно Пламен Лалев, който беше откаран с линейка към болницата. В 78-ата минута тактически жълт картон получи и капитанът на „Янтра“ Димитър Георгиев, а в заключителните секунди столичани отбелязаха второто си есе, след поредица от  наказателни срещу състава ни. Така мачът завърши при резултат 24:13.
„Труден мач, въпреки че доминирахме през цялото време. Не можахме да се насладим обаче на победата заради тежката контузия на наш играч в края на срещата. Стискаме палци да няма усложнения и му пожелаваме добро възстановяване. Започнахме с много промени в състава, продиктувани от контузии на основни състезатели. 

Мишо Михов и Алекс Христов не можаха да се възстановят от травмите, които получиха в предходния ни мач, а Ивайло Ялъмов и Петър Йовчев се контузиха по време на тренировъчния процес. Мирослав Колев се възстановява вече месец и се надявам за следващият мач да е на линия. Това от своя страна даде шанс на други състезатели да се изявят, което показа, че дори с толкова много контузени и такива, които са в момента в чужбина, като Илия Димитров, Едуард Илиев и Мартин Стоянов, имаме достойни заместници на същото ниво. Дебют за мъжкия ни отбор направи юношеският национал Денислав Башев, който игра през всички 80 минути и мога да кажа, че се представи над очакванията ми. Маноел Манев – друг юношески национал, също влезе като резерва за втори път и се представи много добре на терена. 
    Третият ни юноша, също национален състезател - Вилиян Христов, този път не можа да запише минути поради спецификата на мача, но той показа завидни умения във времето, което изигра в предходния двубой срещу „Балкански котки“ в Берковица.
Доволен съм от играта на отбора. Бяхме много добри в защита, пресирахме противника и по този начин не им позволихме да играят по-добре в атака. Играч на мача за мен беше Никола Венков, който стана и голмайстор на срещата със своите две великолепни есета и 10-те реализирани точки“, коментира наставникът на „Янтра“ Венелин Иванов.
Следващият и последен за тима ни мач за полусезона е идната неделя в София срещу НСА. Срещата е с начален час 11.00. При успех съставът ни ще приключи 2023-та на трето място във временното класиране.
Янтра игра в състав: Г. Дженков, К. Ножаров, А. Попов, Т. Диклич, З. Илиев, И. Пешев, Н. Венков, Д. Георгиев (К), П. Трифонов, Д. Цвятков, Д. Петков, Д. Башев, К. Боев, П. Ганев, Х. Ненков, Е. Шанов, С. Лалев, М. Минчев, П. Лалев, М. Манев Х. Досев, В. Христов, М. Михов.
Треньор: В. Иванов

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни