С две късни дузпи “Янтра" би “Монтана" - 2:1

Топ новина! Dani-Mladenov-be-bezkompromisen-pri-duzpite
Дани Младенов бе безкомпромисен при дузпите
Вили Вуцов бе част от нас, сподели голмайсторът Дани Младенов

„Янтра“ направи обрат и победи „Монтана“ с резултат 2:1 в дербито от 26-ия кръг на Втора лига. Така габровският тим се върна на победния път след двете поредни поражения от „Добруджа“ и „Струмска слава“. С актив от 43 точки „Янтра“ заема шестото място във временното класиране, като изостава на пет от третия „Марек“ (Дупница). „Монтана“ пък допусна първо поражение след три поредни победи и остава четвърти с 46 точки, на пет от второто място и на осем от първото. 
Двата отбора си размениха по едно полувреме. През първата част гостите играха по-добре, но след почивката „Янтра“ имаше превъзходство и стигна до победата. 
„Монтана“ поведе в резултата в 15-ата минута с първия реален шанс за попадение пред една от двете врати. Футболистите на Николай Митов организираха бърза контраатака, Стивън Кирилов се измъкна по дясното крило на скорост, напредна и влезе в наказателното поле, след което от аутлинията върна за връхлитащия Франк Ландри, който засече точно и реализира за 0:1. Три минути след попадението се наложи да бъде извършена принудителна смяна в състава на „Янтра“. Даниел Гаджев получи физически проблем и напусна, а в игра се появи Ивайло Михайлов. Лошите новини за домакините продължиха и в 26-ата минута се наложи още една принудителна смяна. Този път контузия получи Цветелин Радев, който бе заменен от Константин Иванов. В 28-ата минута Илия Русинов спечели една центрирана топка отдясно на далечната греда, след което тя попадна в Стивън Кирилов, който излезе от наказателното поле, задържа добре и си освободи пространство за изстрел. Вратарят Християн Василев обаче плонжира в долния си десен ъгъл и изби в корнер. „Янтра“ натисна в следващите минути и се приближи до вратата на Васил Симеонов. В 36-ата минута домакините изпуснаха страхотна възможност да изравнят резултата, след като Даниел Младенов беше изведен отлично зад защитата на „Монтана“ и остана сам срещу стража на гостите, но в наказателното поле настъпи топката и падна, като по този начин опропасти великолепния шанс. Минута преди края на редовното време на първата част „Янтра“ получи право да изпълни дузпа. Петър Вуцов комбинира с Валентин Цветанов по левия фланг, който центрира в наказателното поле, а там Костадин Илиев докосна топката с ръка и главният съдия Георги Давидов посочи бялата точка. С изпълнението се зае Даниел Младенов, който реализира безапелационно в горния ляв ъгъл на вратата – 1:1.


"Поздравявам всички за тази победа - сподели голмайсторът Дани Младенов. - Извоювахме я с много мъка, много тичане. Радостно е, че успяхме да победим, въпреки че изоставахме. С две дузпи, но според мен ги има. Хубавото е, че при нас всеки може да победи всеки. Ние загубихме тук от Балчик, но победихме "Септември" два пъти, "Монтана". "Б" група става силна. Поздравление за всички, които работят. 
    Велислав Вуцов беше част от нас. Поздрави ме за головете и за успеха. Хубаво е да има настроение. През последните две седмици беше избягало. Надявам се в Балчик да спечелим отново. Всичко идва с победите. Когато отборът побеждава, във всички има усмивки. Без борба и без труд трудно ще победим някой."


На почивката беше извършена още една смяна в състава на „Янтра“. Димитър Стоянов замени Божидар Томовски като десен краен защитник. Домакините наложиха контрол над играта. Пет минути след почивката Айвън Ангелов получи на левия фланг, влезе навътре и стреля от дистанция, но право в ръцете на вратаря Симеонов. В 68-ата минута капитанът на домакините Петър Казаков центрира отляво в наказателното поле, Костадин Илиев не се разбра с вратаря си Васил Симеонов и отигра с глава, като за малко не си отбеляза автогол. Три минути по-късно „Янтра“ имаше хубав шанс за пълен обрат. Айвън Ангелов се пребори със съперник отдясно, след което топката беше центрирана ниско на първа греда, където Никола Борисов не успя да изчисти по най-добрия начин. След това Емил Колев отигра с глава за Дани Младенов, който опита да засече, но изпрати кълбото над вратата на Симеонов. В 76-ата минута домакините имаха нова възможност за попадение. Тони Иванов центрира от корнер на далечната греда, където играч на „Монтана“ изчисти с глава. След това обаче Айвън Ангелов шутира от въздуха с десния крак в дъгата пред наказателното поле, но покрай дясната греда на Симеонов в аут. Натискът на „Янтра“ даде резултат в 81-ата минута, когато домакините получиха втора дузпа. Айвън Ангелов стреля от пряк свободен удар точно пред наказателното поле, но Симеонов боксира. След това обаче Тони Иванов стигна до топката и в опита си да прескочи вратаря на „Монтана“, Симеонов го препъна и Георги Давидов посочи за втори път бялата точка. Отново Дани Младенов се нагърби с изпълнението, като стреля в центъра на вратата, а Симеонов успя да играе с топката, но не и да я спре да премине зад голлинията – 2:1.
До края на двубоя „Монтана“ натисна в търсене на изравняването, но така и не успя да измисли нещо интересно в атака, като по този начин записа първа загуба след три поредни победи.
В следващия кръг „Янтра“ ще гостува на „Черноморец“ в Балчик. Мачът е в събота от 17 часа.
ЯНТРА ГАБРОВО - МОНТАНА  2:1
Голмайстори: 0:1 Франк Ландри 15", 1:1 Даниел Младенов (дузпа) 45+1", 2:1 Даниел Младенов (дузпа) 83"
ЯНТРА ГАБРОВО: 1. Християн Василев, 21. Божидар Томовски, 77. Петър Вуцов, 5. Цветелин Радев, 18. Валентин Цветанов, 71. Тони Иванов, 6. Петър Казаков (к), 24. Даниел Гаджев, 10. Айвън Ангелов, 11. Даниел Младенов, 7. Емил Колев
Резерви: 12. Борис Груев (вр), 9. Александър Петров, 99. Васил Василев, 3. Димитър Стоянов, 16. Ивайло Енчев, 19. Ивайло Михайлов ж.к., 4. Константин Иванов, 17. Лъчезар Йорданов, 89. Мартин Ангелов
Старши треньор: Иван Танчовски

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни