С човек по-малко „Янтра” победи лидера „Септември” в София

Топ новина! Sled-zdrava-bitka-gabrovskiyat-tim-stigna-do-pobedata
След здрава битка габровският тим стигна до победата
Отборът на „Янтра“ постигна втора победа през сезона над лидера във Втора лига „Септември“ (София).

  Този път тимът се наложи като гост на стадиона в квартал Драгалевци с 1:2. Това беше пета поредна победа за отбора в първенството и десети мач без загуба. С актив от 40 точки „Янтра“ е само на една от третата позиция, която осигурява бараж за влизане в efbetЛига. С 40 точки е и „Монтана“. „Септември“ остава лидер с 47 точки пред „Спартак“ (Варна), който е с 45, а трети е „Марек“ с 41.

И на стадион „Драгалевци“ „Янтра“ се чувстваше като домакин заради подкрепата на сериозен брой габровски привърженици, които пътуваха за мача до столицата. За тяхна радост, габровският тим поведе още в петата минута на двубоя. Валентин Цветанов се пребори за топката със Симеон Александров и изведе Велислав Василев зад защитата на „Септември“. Юношата на „Черно море“ напредна на скорост към наказателното поле и, останал сам срещу Шейтанов, не сбърка, пращайки топката под него по тревата за 0:1. Веднага след гола обаче домакините приложиха натиск, а „Янтра“ отстъпи в средата на терена и изпита сериозни трудности до края на първата част.

В десетата минута топката беше центрирана от свободен удар отдясно в наказателното поле на габровци, където настана разбъркване, а капитанът Асен Георгиев завърши с удар, но право в ръцете на Борис Груев. „Септември“ имаше добър шанс за попадение и в 14-ата минута, когато Айкут Рамадан центрира от свободен удар отляво до наказателното поле, където Георги Динков засече с глава, но кълбото премина на сантиметри над напречната греда.

Пет минути по-късно голмайсторът за „Янтра“ Велислав Василев трябваше да напусне принудително терена, след като бе получил контузия при радостта си при отбелязването на гола и бе заменен от Лъчезар Йорданов. Столичани пропуснаха нова страхотна възможност да изравнят резултата в 20-ата минута. Тогава Рамадан изведе по отличен начин Ивайло Михайлов отляво в наказателното поле, а Груев излезе да го пресрещне. Нападателят обаче пусна с левия крак топката покрай него, но тя не пожела да влезе във вратата и премина покрай гредата. Настойчивите действия на „Септември“ дадоха резултат и голът стана факт в 24-ата минута. Рамадан центрира отлично отляво към границата на вратарското поле, където Симеон Александров беше изпуснат от Валентин Цветанов и стреля с глава. Борис Груев отрази първия му удар, но топката се върна в краката на фланговия футболист и той не сбърка при добавката за 1:1.

Сериозна грешка в защитата на „Янтра“ за малко да доведе до втори гол за домакините в 29-ата минута. Димитър Стоянов върна неразчетено топката към Груев, който беше притиснат от Ивайло Михайлов. Нападателят беше закачен леко от стража, кълбото остана на място, а Борислав Маринов опита да завърши от малък ъгъл в опразнената врата, но не успя да уцели очертанията й. Домакините имаха претенции за дузпа, но сигнал от главния съдия Мариян Гребенчарски не последва.

Поредният пропуск за „Септември“ дойде в 37-ата минута, когато Асен Георгиев реши да стреля директно от пряк свободен удар на добра позиция в наказателното поле. Защитникът завъртя отлично топката над стената, но тя се отби от напречната греда, след което Ивайло Михайлов не успя да се ориентира по най-бързия начин при добавката и прати кълбото над вратата в аут. В 42-ата минута Айвън Ангелов беше спрян с нарушение на ъгъла на наказателното поле от Асен Георгиев, но реферът подмина ситуацията, която можеше да донесе и втори жълт картон на бранителя на домакините.

След почивката „Янтра“ започна с по-голяма агресия и овладя центъра. Това донесе резултат и в 57-ата минута габровският тим отново поведе. Айвън Ангелов изработи свободен удар вдясно от вратата. Топката беше центрирана от Петър Казаков в наказателното поле, след което беше отбита от играч на „Септември“. Тя попадна в Петър Вуцов, който я предостави на Айвън Ангелов и халфът с мощен удар с десния крак пред наказателното поле „препарира“ Шейтанов и кълбото се спря в долния му десен ъгъл за 1:2. „Янтра“ продължи по-често да стои в половината на своя опонент, като Даниел Младенов отправи два неточни изстрела, а слаб такъв на Петър Казаков попадна в ръцете на вратаря Шейтанов. В 70-ата минута домакините отказаха да спрат играта, въпреки че Айвън Ангелов остана да лежи на тревата. Получи се много опасна атака и само великолепната намеса на Борис Груев запази аванса на отбора. Айкут Рамадан получи отляво в наказателното поле, след което центрира по тревата, а там Валентин Цветанов в опита си да изпревари играч на домакините и да изчисти топката, я насочи към собствената си врата, но Груев демонстрира рефлекс и спаси.

В 74-ата минута на контраатака Алекс Петров беше много близо да увеличи аванса на гостите, но ударът му с десния крак мина на сантиметри покрай гредата на Шейтанов. В 78-ата минута „ковачите“ останаха с човек по-малко на терена. Капитанът Петър Казаков получи втори изключително пресилен жълт картон от Гребенчарски и трябваше да напусне играта. В 84-ата минута „Септември“ отново беше много близо до изравняване. Мартин Стоянов проби отляво, влезе в наказателното поле и центрира. Там влезлият като резерва Мартин Ангелов отклони кълбото към собствената си врата, но то се отби от напречната греда. След това топката попадна в Митко Митков, който центрира обратно в наказателното поле, а Стоянов отправи красив изстрел със задна ножица, но покрай вратата.

Натискът на домакините не даде резултат в минутите до края и „Янтра“ се поздрави с втора победа над „Септември“ през сезона - след драматичното 3:2 в Габрово през есента.

В 24-я кръг „Янтра“ ще приеме друг от претендентите за челото - „Добруджа“. Мачът е в събота, 9 март, от 15:30 часа на стадион „Христо Ботев“.

ЯНТРА: 12. Борис Груев, 3. Димитър Стоянов, 4. Константин Иванов, 77. Петър Вуцов, 18. Валентин Цветанов, 20. Велислав Василев (19` Лъчезар Йорданов), 19. Ивайло Михайлов, 6. Петък Казаков (к), 10. Айвън Ангелов (75` Мартин Ангелов), 9. Александър Петров (83` Божидар томовски), 11. Даниел Младенов

Резерви: 1. Християн Василев (вр), 99. Васил Василев, 16. Ивайло Енчев, 8. Кристиан Грозданов, 22. Никола Ботев

Старши треньор: Велислав Вуцов

 

Велислав Вуцов успеха в дербито

    “Спечелихме, защото сме по-добър отбор. Още в понеделник им казах на момчетата, че идваме, за да бием. Казах им, че ако мачът завърши наравно, нашият отбор трябва да съжалява. Те трябва да имат самочувствие. Нямаме го още самочувствието, признавам. 
    Ще работим, но те израстват с всеки изминал ден. Не мога да не им се радвам, не мога да не ги поздравя за това, че се трудят страхотно, вървят страхотно. Днес виждате, че когото и да сложим, опит има за разстрел на нашия отбор. Миналия мач имахме двама наказани, днес - четири картона и четирима състезатели са наказани за другия мач. Чудовищно съдийство! 

Вили Вуцов    Не искам да коментирам съдийството, вече ми е неудобно. Червен картон на Асен Георгиев в 40-ата минута и мачът свършва. Той не го дава. За сметка на това първия картон на Казаков е пълна измислица. Фаул за нас, той рита топката, оня го рита отдолу в крака, а той дава фаул за тях и картон. Безумие. Не искам да говоря. Повече за съдийство няма да говоря. Питайте ме за футбол.
    Казах на момчетата, че трябва да са със самочувствие, с увереност. Нямат я. Ще работим. Казал съм им и се кълна в думите си - ако успеем да се преборим за нещо повече, с тези момчета ще играя. Няма да правя тъпотиите, които правят някои. Ако не ме изгонят, разбира се, и ме оставят да работя. Искам с тези момчета да се покаже, че имат качества и възможности за нещо много повече. Аз съм доволен от тях. Имаме много да растем и да напредваме, но нищо не може да стане изведнъж. Но скокът, който направихме, е много сериозен за толкова бързо време. 
    Факт е колко хора идват да ни подкрепят. Днес имаше бутонче с четирите наказани човека за следващия мач. Да са живи и здрави, и те ще отнесат сопата, бъдете сигурни“, коментира Вуцов по повод следващия двубой на тима, който е срещу „Добруджа“.
    “Янтра е добър отбор. Говоря го цяла година, а вие не ми вярвате. Бях болен много време, по болници, нямаше ме в тренировъчния процес и имаше едно зацикляне. Днес не знаех, че ни е 10-ти мач без загуба. Имаше един мач, който не го загубихме. Би ни съдията срещу „ЦСКА 48“, някога. Забравих го кога беше и оттогава не можем да паднем. Знаем как да създаваме положения, как да се отбраняваме. Имаше няколко критични ситуации, които са плод на някакви мелета. Все пак „Септември“ е първи в класирането и е нормално когато са първи и най-добрите, да имат някакво самочувствие. Обаче мен ме кефи как нашите играчи идват да бият. Не идваме да се разхождаме, а да бием“, завърши Вуцов.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни