Росен Петков и Христофор Йосифов от "Янтра" ще участват в „Турнир на талантите“

Водеща! Rosеn-i-Hristofor
Росен и Христофор
Двама юноши на „Янтра“ получиха поредни повиквателни и ще участват в дебютното издание на “Турнир на талантите”, в който ще се включат проектонационални селекции от пет региона на България: София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново.

Росен Петков и Христофор Йосифов са в селекцията на Зона Велико Търново, която обхваща най-обещаващите таланти от Северозападна България от набор 2009.

Момчетата ще имат възможност да демонстрират своя потенциал в първата надпревара от подобен мащаб, която е част от проекта “Футболно бъдеще” - един от приоритетите в 4-годишната Стратегия за развитие на Българския футболен съюз за периода 2022-2026 г. Турнирът ще се проведе от петък до неделя (2-4 декември) на Националната футболна база в “Бояна”.

Шестте селекции са разделени на две групи. Тази на регион Велико Търново е в група с Зона София 1 и Зона Варна. Първенците от двете групи ще спорят на финала, вторите за 3-4 място, а третите - за 5-6 място.

“Турнир на талантите” е кулминацията на Националната програма за обучение на таланти, на която бе даден старт през септември. Оттогава досега в отделните зони бяха проведени по три тридневни кампа, в които се включиха близо 150 състезатели от цялата страна. Те се готвят по единна методика, чиято основна цел е да спомогне за изграждането на конкурентно футболно поколение, което да представя България на международната сцена в близките години. Тренировъчната стратегия е изготвена лично от главния методист на юношеските националните отбори Лъчезар Димов. Подборът на футболистите за проектонационалните отбори във всяка зона пък се извършва както от специално определени селекционери, така и от самите треньорски екипи, ръководещи процеса в съответния регион.

Предстоящият “Турнир на талантите” през декември ще бъде последван и от лятно издание, коeто е планирано за юни 2023 г. и отново ще се проведе в Национална футболна база “Бояна”.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни