"Янтра" включи на IV-та, отнесе дубъла на "Ботев"

Водеща! -Yantra--napravi-strahoten-mach-pred-pogleda-na-kmeta-Tanya-Hristova
"Янтра" направи страхотен мач пред погледа на кмета Таня Христова
"Янтра" вече е на три точки над зоната на изпадащите

Емо Колев с два гола срещу бившия си тим "Янтра" изигра най-силния си мач от началото на сезона и разперушини „канарчетата“ от дублиращия отбор на "Ботев". Двубоят беше важен и за двата състава, които са замесени в битката за оцеляване. 
След този успех габровският тим се отдалечи на 3 точки от опасната зона направи разлика от 7 на "Ботев"-2, който остава на предпоследната 17-та позиция.
През погледа на кмета Таня Христова, "Янтра" направи страхотен мач на стадион „Христо Ботев“. Получили ударна доза от витамина „Вили Вуцов“, футболистите на габровския тим излязоха пределно мотивирани и мобилизирани, и с много агресия, скорост и мъжка битка отказаха жълто-черните. Георги Аргилашки извади четири пъти топката от вратата си, като спокойно можеше да го направи и поне още толкова пъти при малко повече точност в завършващата фаза от страна на зелено-белите.
Головата фиеста откри Мартин Ангелов в 17-та минута. След центриране от ъглов Константин Иванов нанесе удар с глава, топката се отби в бранител и попадна в краката на Ангелов, който със страхотен удар я забоде под напречната греда за 1:0. В 20-та Аргилашки спаси отбора си от второ попадение и отрази голов удар на Добромир Бонев, а минута по-късно улови и диагонален шут на Тони Иванов. Вторият гол все пак падна седем минути по-късно. След изстрел на Ивайло Михайлов и недобро избиване от Никола Нейчев, топката попадна в краката на Емил Колев, който отблизо опъна мрежата на "Ботев" за 2:0. В знак на уважение към бившия си тим, нападателят на "Янтра" не отпразнува бурно попадението си. Очевадното надмощие на домакините доведе и до трети гол преди почивката. С добра преса "Янтра" отне топката в 35-та минута и капитанът Петър Казаков се разписа с удар от около 20 метра в долния десен ъгъл на Аргилашки - 3:0.
Ситуацията на терена не се промени и през втората част. Вили Вуцов не позволи никакво отпускане в състава и въпреки комфортната преднина, "Янтра" продължи да диктува играта и да търси още попадения. С два страхотни пропуска в рамките на четири минути се отличи Иван Василев. В 72-та габровският тим отне топката в своята половина и направи бърза контраатака. Емил Колев я завърши с четвърто попадение във вратата на пловдивчани и своя втори гол в мача. 
продължава на стр. 3
В минутите до края удар Тони Иванов мина на сантиметри покрай страничната греда, а Аргилашки попречи на Колев да оформи хеттрик в срещата.
Предвид резултата, Вили Вуцов даде възможност на почти всички включени в тимовия лист за мача да запишат игрови минути.
С прибавените 3 точки "Янтра" вече има 34 в актива си и заема временната 12-та позиция в подреждането. В следващия кръг тимът ни ще гостува на Монтана. Мачът е в събота, 13 май, от 18:00 часа.

ЯНТРА - БОТЕВ-2 4:0
Голмайстори: 1:0 Мартин Ангелов (17), 2:0 Емил Колев (27), 3:0 Петър Казаков (35), 4:0 Емил Колев (72)
Жълти картони: Петър Казаков
Янтра: 1. Християн Василев, 3. Петър Иванов, 21. Божидар Томовски (67 Георги Недков), 4. Константин Иванов (75 Михаил Минков), 89. Мартин Ангелов, 6. Петър Казаков, 19. Ивайло Михайлов, 10. Тони Иванов (83 Георги Николов), 22. Добромир Бонев (67 Георги Върбанов), 7. Емил Колев, 9. Иван Василев (75 Тодор Чаворски)
Треньор: Велислав Вуцов

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни