"Янтра" превзе Своге с гол в 85-та минута

Водеща! -Yantra--stigna-do-pobedata-s-gol-pet-minuti-predi-kraya
"Янтра" стигна до победата с гол пет минути преди края
 "Янтра" постигна много ценна и важна победа като гост на "Спортист" в Своге с 1:0 в среща от 32-я кръг на първенството във Втора лига.

 Това беше седми пореден мач без загуба за отбора, а спечелените три точки бяха изключително важни в борбата за запазване на професионалния му статут. Попадението за успеха беше дело на Михаил Минков пет минути преди края на редовното време. При заучено изпълнение на пряк свободен удар Тони Иванов центрира великолепно на задната греда, а Михаил Минков, оставен непокрин от футболистите на "Спортист", засече отблизо топката във вратата на домакините.

Въпреки кадровите проблеми "Янтра" показа характер, изигра много правилно тактически срещата и резонно се поздрави с успеха. Съставът ни не можеше да разчита на капитана си Петър Казаков, който беше наказан за двубоя. Даниел Гаджев излезе с травма в областта на коляното, с проблеми в същата област влезе и авторът на победното попадение Мишо Минков.

Като цяло положенията в мача не бяха много и преобладаваше битката. Домакините имаха две добри възможности за гол, но Християн Василев показа класа и ги отрази. Особено качествено беше спасяването му в края на първата част, когато плонжира и изби хубав удар на Семерджиев. Съставът дочака своя момент и пет минути преди края матира домакините.

С актив от 41 точки "Янтра" се изкачи на 10-та позиция в класирането. В предпоследния кръг съставът ни ще приеме "Беласица" на стадион „Христо Ботев“ и за да гарантира на 100 процента мястото си във втория футболен ешалон, трябва да продължи серията си без загуба. Важният двубой е във вторник от 18:00 и момчетата на Вили Вуцов ще разчитат много на подкрепата на габровските фенове.

Янтра: 1. Християн Василев, 3. Петър Р. Иванов, 89. Мартин Ангелов, 4. Константин Иванов, 27. Георги Върбанов, 24. Даниел Гаджев, 19. Ивайло Михайлов, 10. Тони Ив. Иванов, 8. Георги Недков, 7. Емил Колев, 9. Иван Василев

Резерви:12. Петър Иванов, 5. Михаил Минков, 14. Георги Николов, 22. Добромир Бонев, 11. Искрен Писаров, 21. Божидар Томовски, 99. Тодор Чаворски.

Треньор: Велислав Вуцов

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни