Приключи битката в първите две групи на турнира по минифутбол

atraktivni-izp-lneniya-ima-v-v-vseki-mach
Атрактивни изпълнения има във всеки мач
Ниските температури в зала "Орловец" не влияят на качеството на спортното шоу

По интересен начин завърши битката в предварителна група I на XXX традиционен турнир по минифутбол за Купата на Община Габрово. Отборите четвъртфиналисти вече са ясни, но все още не е известно кой е първи и кой втори. Причината е, че „Живани“ и шампионът „Титан гард“ завършиха с еднакви показатели и според наредбата на турнира жребий ще трябва да определи подреждането им.

В последния си мач от групата „Живани“ постигна победа с 5:1 над „Тея Стил“. Християн Пенчев откри в 12-ата минута, а в 13-ата Стефан Генчев удвои. След почивката Генчев и Пенчев отново се разписаха, между попаденията им гол добави и Калоян Стефанов. Три минути преди края Станислав Христов реализира почетното попадение за „Тея Стил“. В последните секунди „Живани“ получи правото да изпълни дълга дузпа, но Антоан Николов отрази удара от 10-те метра.

В последния мач от групата актуалният шампион „Титан гард“ също взе победа, но в по-оспорвана битка с „Дан Колов“. Севлиевци имаха шанс да продължат напред при победа в срещата, но шансът не беше на тяхна страна, въпреки че поведоха в резултата във 2-ата минута с гол на Павел Йорданов. Атанас Георгиев изравни в 7-ата, а Тихомир Кънев и Ивайло Тодоров направиха обрата преди почивката – 3:1. През втората част играчите на „Дан Колов“ създадоха множество положения и отправиха куп удари към вратата на Никола Василев, но топката така и не пожела да влезе. В заключителните секунди Кънев с второто си попадение реши всичко и фиксира крайното 4:1.

Така в крайното подреждане „Живани“ и „Титан гард“ завършиха с по 7 точки и голова разлика 11:6. При равенство завърши и двубоят помежду им – 4:4.

От група II към четвъртфиналите продължават отборите на „МФК Боруна“ и „Тракиец“. „МФК Боруна“ очаквано спечели срещу „PLZV2“ и завърши на първото място с актив от 7 точки. Срещата приключи при резултат 9:2. Пламен Кожухаров се разписа пет пъти, по два гола добавиха Милен Панчев и Александър Маринов. За „PLZV2“ в последния им мач на турнира точен беше Фабиен Петров, другото попадение за отбора беше автогол на Николай Митев.

Изключително интригуващ се оказа последният мач в групата между „Тракиец“ и „ФК Стикс“. На „ФК Стикс“ беше необходима само победа, за да си осигури класиране на полуфиналите, но на почивката отборът губеше с 0:2. Точни за селекцията от Ловеч и Угърчин бяха Атанас Василев и Генади Бачевски. Тимът събрал се в памет на Велизар Лазаров–Вильо излезе в ограничен състав. Отсъстваше атрактивният му вратар Димитър Димитров–Мечката и в ролята му влезе Даниел Дочев. Именно след негова грешка падна първият гол във вратата на „ФК Стикс“. След това обаче Дочев се реваншира със страхотни спасявания. Втората част се оказа истинска атракция за зрителите в „Орловец“. В 25-ата минута Николай Банов върна „ФК Стикс“ в мача и след това вратата на „Тракиец“ беше подложена на истинска обсада. В 34-ата минута Христо Христов тресна гредата, а в 36-ата Банов реализира второ попадение и изравни – 2:2. В оставащото време „ФК Стикс“ имаше възможности да стигне и до победата, но не успя да ги материализира.

Съперниците на „Живани“, „Титан гард“, „МФК Боруна“ и „Тракиец“ на четвъртфиналите ще станат известни днес и утре, когато са последните четири двубоя от груповата фаза на турнира.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни