Пламен Кожухаров реши да сложи край на кариерата си с емоционално обръщение

Водеща! Plamen-Kozhuharov-poluchava-nagrada-ot-kmeta-na-Gabrovo-Tanya-Hristova
Пламен Кожухаров получава награда от кмета на Габрово Таня Христова
Капитанът на „Янтра“ (Габрово) Пламен Кожухаров реши да прекрати футболната си кариера.

 Причината за това е неотшумяващата травма в ходилото, която го извади от игра през последната половин година. След края на есенния полусезон на миналото първенство нападателят си даде почивка с надеждата, че това ще позволи на контузията да отшуми.

Нещата обаче не се развиха по желания начин. Мистериозната травма продължава да тормози „осмицата“ на „Янтра“ и не му позволява да се завърне в игра. Предвид този факт, Кожухаров реши да обяви своето оттегляне с емоционално обръщение към всички привърженици на отбора:
"Скъпи приятели, взех много важно решение. Решение, което ще промени начина ми на живот в бъдеще. Дълго време лекувам травма на ходилото, която ме извади от терените вече 6 месеца. Оказа се доста коварна и болките все още продължават. Надявах се в най-кратък срок да се възстановя и отново да играя за любимия си клуб, но уви, това явно няма да се случи. При така стеклите се обстоятелства аз слагам край на моята състезателна кариера. Преди 8 години започнах да играя за „Янтра“ (Габрово) - един скромен отбор с малко възможности. При първия ми разговор с ръководството попитах кога клубът ще атакува първо място и промоция при професионалистите, а отговорът беше: "Рано е още". Моята мечта беше да играя за „Янтра“ (Габрово) и да сме в професионалния футбол. През тези години бях отдаден на клуба, винаги давах всичко от себе си, борих се и ето - резултатът е налице. „Янтра“ вече е във Втора лига и жъне успехи. Горд съм, че бях част от целия извървян път и че бях капитан на този отбор. Сбъднах моята мечта, но, за съжаление, не успях да ѝ се насладя истински.
Искам да благодаря на първо място на всички фенове, които винаги ни подкрепяха и без които нещата нямаше да се получат. На ръководителите, които са управлявали и управляват този клуб - Пламен Георгиев, Христо Куцилев, кметът Таня Христова. Огромни благодарности и на Виктор Венков. На футболистите, с които делих една съблекалня. На всички треньори - Петър Кръстев, Стойчо Ганчев, Мартин Кръстев, Николай Василев, Стоян Ацаров, Костадин Ангелов, Петко Петков и Танчо Калпаков. Огромни благодарности на Райчо Проданов, без когото клубът не може. Този диамант, който се грижи за здравето на всички. Благодаря на всички! Благодаря Ви за емоциите, които ми дадохте и никога няма да ги забравя. Благодаря за уважението и любовта. Пожелавам успех на клуба и вярвам, че един ден той отново ще бъде в елита!
За мен беше чест! „Янтра“ (Габрово) завинаги!“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни