Павлин Ганчев не иска да е депутат

Топ новина! Pavlin-Ganchev-e-p-rviyat-otlyavo-nadyasno
Павлин Ганчев е първият отляво надясно
Павлин Ганчев - седми в листата на ПП ГЕРБ СДС - Габрово, който получи най-много преференции, след водача на листата Томислав Дончев, се отказа да става депутат, съобщиха от Централната избирателна комисия.

Малко преди полунощ Централната избирателна комисия обяви решение относно заявлението му. Павлин Красимиров Ганчев, който е регистриран като кандидат за народен представител от листата на коалиция ГЕРБ – СДС в Седми изборен район – Габровски, е подал заявление в ЦИК, с което е поискал да бъде заличен от кандидатската листа на коалиция ГЕРБ – СДС, и да не бъде обявен за избран за народен представител от РИК в Седми изборен район – Габровски, съобщиха от комисията.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Комисията е приела, "че заявлението по своята същност представлява искане на лицето да не бъде обявено за избрано за народен представител и предвид изричната му воля искането следва да бъде уважено". Освен това счита, "че тъй като заявлението е подадено преди обявяване имената на избраните народни представители, следва в списъка на кандидатите срещу името на лицето да се отбележи настоящото решение", а именно ЦИК да не обявява Павлин Ганчев за избран за народен представител от листата на  коалиция ГЕРБ. 

Със същите мотиви ЦИК удовлетвори и желанието на Бойко Борисов да не бъде обявяван за народен представител.

Павлин Ганчев получи много сериозна лична подкрепа в Габрово, за него имаше гласове в Дряново и в някои севлиевски села, както разбира се и в града. Неговите преференции - 1340 според протокола, го изстреляха на мястото на Невена Минева, която остана трета с 1023.  С отказа си, той отваря пътя на областния управител към парламента. Окончателните резултати - кои ще са избраните народни представители от Габрово, се очаква да бъдат съобщение от ЦИК в понеделник.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото

Следвай ни