Областните управители от Северен централен регион обсъждат план за съвместни дейности в сферата на туризма

Водеща! Oblastniyat-upravitel-Ralitsa-Manolova-i-ekspert-t-Mihaela-Stoyanova-uchastvaha-v-v-foruma
Областният управител Ралица Манолова и експертът Михаела Стоянова участваха във форума
Областният управител Ралица Манолова и главен експерт Михаела Стоянова участваха в работна среща с областните управители от Северен централен регион, по време на която беше обсъден план за съвместни дейности в сферата на туризма.

Целта е активно сътрудничество и развитие на потенциала на туризма в областите Габрово, Велико Търново, Разград, Русе и Силистра.

По време на срещата всяка област представи своите най-атрактивни туристически обекти, събития, любопитни факти, видове туризъм и места за настаняване. В рамките на дискусията областните управители и техните експерти набелязаха и конкретни стъпки за реализация на обща концепция за рекламиране на Северен централен регион и промотиране на съвместен туристически продукт. Предложено беше създаване на обща фейсбук страница, където да се споделят и популяризират предстоящи събития в музеите и забележителностите. Обсъдени бяха възможности и за общи фестивали, изработване на общо туристическо лого, комбинирани билети за вход за забележителности от петте области.

В рамките на посещението си в Разград, областните управители разгледаха Археологически резерват „Абритус“. Символично оставиха брошури от забележителности от различните области в разградския музей като начало на идеята да се рекламира региона като едно цяло пред румънски туристи и да се насърчи обмена на туристи между областите. Като част от своята еднодневна визита областните управители посетиха и спортната база на ФК „Лудогорец“. А като подарък всеки един получи картина на забележителност от област Разград, нарисувана от деца

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни