Невена Петкова гост на "Живи човешки съкровища"

Oblastniyat-upravitel-Nevena-Petkova-beshe-gost-na-ofitsialna-tseremoniya-za-otbelyazvane-na-desetata-godi
Областният управител Невена Петкова беше гост на официална церемония за отбелязване на десетата годи

Областният управител Невена Петкова беше гост на официална церемония за отбелязване на десетата годишнина от въвеждането на Националната система „Живи човешки съкровища – България“.

Да представя областта беше и Таня Георгиева от РЕКИЦ - Габрово. „Макар и да нямаме вписан елемент от областта в Системата „Живи човешки съкровища”, ние като общност сме длъжни да съхраняваме традициите и обичаите, да подкрепяме онези, които правят така, че културното наследство да се предава на поколенията” - сподели Невена Петкова.
На церемонията присъстваха още областни управители от страната, представители на институциите с вписан елемент в Националната представителна листа на нематериалното културно наследство, членове на Националния съвет по нематериално културно наследство, представители на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българска академия на науките, Съюза на народните читалища, представители на Националната комисия за ЮНЕСКО, на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в страните от Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО. 
Приветствие към гостите отправи зам.-министърът на културата Румен Димитров, който връчи и грамоти за принос в опазването и популяризирането на нематериалното културно наследство и Европейската година на културното наследство – 2018. 
Своя автентичен поздрав към участниците в събитието отправиха „Бистришките баби” и Групата за автентично двугласно пеене от гр. Неделино. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни