Нанков: Околовръстното на Габрово ще е едно от най-добрите

Топ новина! Nankov:-Okolovrastnoto-na-Gabrovo-sht--dno-ot-nay-dobrit
Нанков: Околовръстното на Габрово ще е едно от най-добрите

Вчера, покрай строителството на магистрала „Хемус“, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обясни и бъдещето на тунела под Шипка. Това стана по време на интервюто му пред националната телевизия bTV. „До края на годината ще довършим Околовръстното на Габрово.

  „До края на годината ще довършим Околовръстното на Габрово. Това ще е едно от най-добрите съоръжения, изграждани в България през последните 30 години. Веднага след това ще стартираме процедурите за самия тунел. Има инвеститорски интерес от чуждестранни компании – и китайски, и катарски, и канадски“, добави той.
 „Този тунел ще е най-дългият в страната - 3 километра и 200 метра. Има много голям интерес от страна на чуждестранни компании и инвеститори за това строителство. Дори и да не се стигне до чужди инвестиции, държавата ще отпусне средства за строежа на този тунел”, каза министър Нанков. И допълни, че според него е рано да се говори за тунел под Петрохан, където тепърва ще се прави предпроектно проучване. Той напомни, че проучванията за тунел под Шипка са започнали преди 15 години.
 Ще припомним, че на 7 юли т. г. министър Нанков написа в социалната мрежа: „Добра новина ! Когато се подписват споразумения за изграждането на обекти като тунела Шипка, АМ Хемус, АМ Черно Море, АМ Русе - В. Търново, без да се изискват държавни гаранции, това означава доверие на чуждите инвеститори в правителството и в икономиката на страната. Е, вчера подписахме такива споразумения с пет китайски компании.“
 А десетина дни по-късно, след посещението си в габрово и инспекция на Обходния път и ремонта на пътя Габрово-Севлиево министър Нанков обобщи: „ Посадихме дърво с кмета на Габрово - Таня Христова. Символно. Преобразяваме градовете, за да пускат хората корени, да остават у дома. Парк „Колелото“, Шиваров мост, част от Източната градска улица и междублокови пространства са обновени с проект по ОПРР. Докато „умните“ се наумуват, ние, „лудите“, си лудуваме!“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото

Следвай ни