Над 100 фенове подкрепиха „Янтра" за победа над „Марица" в Пловдив

Водеща! Nad-100-choveka---priv-rzhenitsi,-detsa-ot-shkolata-i-roditeli,-podkrepiha-otbora-na-Vili-Vutsov
Над 100 човека - привърженици, деца от школата и родители, подкрепиха отбора на Вили Вуцов
„Янтра“ започна по великолепен начин втория полусезон във Втора професионална лига.

 В среща от 21-я кръг на първенството габровският тим направи обрат и се наложи с 2:1 при визитата си на „Марица“ в Пловдив. И двете попадения за успеха бяха дело на Тони Иванов. Отборът ни се чувстваше като домакин на стадион „Марица“ след като получи невероятна подкрепа от над 100 човека - привърженици, деца от школата и родители. Те създадоха великолепна атмосфера, не спряха да подкрепят отбора от първата до последната минута и определено имаха принос за спечелените три точки. „Янтра“ вече е с 34 в актива си и запазва петото място в подреждането, на 4 точки от третия – „Марек“. 
Велислав Вуцов започна срещата с Християн Василев на вратата. Петър Вуцов излезе като централен защитник до Константин Иванов, а на крайни бранители бяха Божидар Томовски и Валентин Цветанов. В центъра действаха Ивайло Михайлов, Петър Казаков, Айвън Ангелов и Лъчезар Йорданов, а в нападение – Тони Иванов и Даниел Младенов.  
Първият мач за годината на отбора ни не започна по най-добрия начин. Още в 8-ата минута съставът ни се оказа в ролята на догонващ, след нелеп автогол на вратаря Християн Василев. Момчетата на Вили Вуцов не се представиха убедително през първата част и не успяха да застрашат сериозно вратата на съставения от опитни футболисти тим на „Марица“. Пловдивчани пък създадоха още две опасни ситуации. Удар на Веселин Марчев отиде право в ръцете на Василев. В 32-ата минута Станислав Маламов изпрати топката за втори път в габровската врата, но попадението не беше зачетено заради засада. „Янтра“ отправи няколко удара от дистанция чрез Петър Казаков и Айвън Ангелов, които не бяха проблем за стажа на домакините.
На почивката бяха направени две промени. В халфовата линия Даниел Гаджев замени Лъчезар Йорданов, а Димитър Стоянов влезе на десния бек на мястото на Божидар Томовски. 
„Янтра“ заигра в нов вариант и това моментално промени облика на отбора и съответно съотношението на силите на терена. Съставът ни наложи пълно превъзходство и само три минути след подновяването на играта Тони Иванов изравни. Отнета топка от Ивайло Михайлов пред наказателното поле на домакините беше овладяна от Петър Казаков, който намери Дани Младенов в наказателното поле. Опитният нападател пусна пас към непокрития Тони Иванов и той с премерен шут в долния ляв ъгъл на вратата възстанови равенството -1:1. В 56-ата минута грешка на вратаря на „Марица“ като по чудо не доведе до втори гол за „Янтра“. Отново Дани Младенов асистира на Тони Иванов, но този път играчът с номер 71 не успя да нанесе добър удар по топката. Последваха изстрели покрай гредите на Младенов и Айвън Ангелов. Логичното се случи в 68-ата минута след великолепно включване по фланга на Димитър Стоянов. Той направи двойно подаване с Тони Иванов, проби отдясно и му върна топката в наказателното поле, а нападателят с левия крак за втори път матира вратаря на „Марица“ Петър Начев – 1:2. Само две минути след попадението съставът ни остана с човек по-малко на терена, след втори жълт картон на капитана Петър Казаков. Пловдивчани опитаха да се възползват от численото си предимство, но „Янтра“ стоеше добре организирано в защита. 6 минути преди края на редовното време футболистите на терена бяха изравнени след директен червен картон на Свилен Щерев. Той беше отсъден за умишлен удар с крак в тялото на Айвън Ангелов. Любопитното в ситуацията беше, че действието стана пред очите на съдията Геро Писков, но той остави играта да продължи и чак след сигнал от четвъртия съдия Християна Гутева, изгони играча на домакините. Удар покрай гредата от пряк свободен на Димо Бакалов сложи край на всичко по-интересно в срещата и „Янтра“ си тръгна с трите точки от Пловдив. 
Наред с Айвън Ангелов и Лъчезар Йорданов, първи игрови минути в официален мач с екипа на габровския отбор записаха Александър Петров и Велислав Василев, които се появиха в игра в последните 10 минути на двубоя.
В 22-я кръг съставът ни ще приеме на стадион „Христо Ботев“ тима на „Дунав“ от Русе. Срещата е идната събота от 14 часа.
МАРИЦА – ЯНТРА 1:2
Голмайстори: 1:0 Християн Василев 8` (автогол), 1:1 Тони Иванов 48`, 1:2 Тони Иванов 68` 
 „Янтра“: Християн Василев, Божидар Томовски (46 Димитър Стоянов), Константин Иванов, Петър Вуцов, Валентин Цветанов, Ивайло Михайлов, Петър Казаков-к, Айвън Ангелов (87 Велислав Василев), Лъчезар Йорданов (46 Даниел Гаджев – 86 Мартин Ангелов), Тони Иванов, Даниел Младенов (81 Александър Петров)
Треньор: Велислав Вуцов
Жълти картони: Петър Казаков, Валентин Йорданов, Лъчезар Йорданов, Тони Иванов, Айвън Ангелов
Червен картон: Петър Казаков   

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни