Мириам Енгел създава танци по истински любовни истории

Vsyaka-lyubovna-istoriya-e-prev-rnata-v-tants
Всяка любовна история е превърната в танц
Мириам Енгел, дъщеря на Микаела Енгел, правнучка на големия габровски индустриалец Иван Хаджиберов, създава танци по истинските любовни история, преживяни от гражданите на Йерусалим, разказа нейната майка.

 Събраните от Мириам любовни истории са се превърнали във вълнуващи танцови пиеси на различни места, по улиците и в най-специалните кътчета на израелския град. Мириам Енгел, собственик на „Angela Dance Company“, се е обърнала чрез пресата към обществеността на Йерусалим, онези, които имат желание да разкажат преживяната от тях любовна история, всяка от които ще бъде пресъздадена чрез танц и заснета на филм. Получени били стотици, пълни с емоции писма, всяко от които било пълно с емоции. От всички тях Мириам Енгел подбрала 12 истории, случили се в или благодарение на столицата на Израел – Йерусалим. Този свой проект тя реализирала за да покаже, че и по време на пандемия като COVID-19 може да се открие доброто и вдъхновение за хората. Така любовните истории, „изтъкани“ в Йерусалим, се превърнали във вълнуващи танцови пиеси, заснети на много места, по улиците и в най-специалните кътчета на града. Една от 12-те истории е на Ницан и Авиел, разказали как се срещнали няколко пъти, а „след това Бог или този, който отговаряше за управлението на алгоритмите и опознаването ни, реши, че е уморен и иска да продължи да почива известно време и изпрати всички вкъщи. Отвън бушуваше чума, влязохме в къщата и продължихме да се влюбваме един в друг. Вирусът затрудни хората да дишат и ние не дишахме от вълнение“ – са написала двамата млади. Друга от историите – тази на Нир Дегаи Михал и Ели Парк Стърн е за любовта между останала инвалид след смъртоносно нараняване при терористична атака в Йерусалим през 1996 г. След тримесечна кома и двугодишна рехабилитация тя се срещна с Ели Харис, той самият инвалид на Изрелските войски и фитнес инструктор, където разцъфтява необикновена любовна история между двамата. Инбал Гершковиц разказва, че получила предложение за брак от Талпиот Боаз в супермаркета, където буквално изпуснала патладжаните, които трябвало да купи, когато нейният възлюбен й направил предложеието. Ден преди това те се били скарали, само защото тя не пожелала да отиде, тъй като преди това тя пазарувала много неща и нямало какво друго да купи, а имала какво друго да върши.

Интересна е и историята на семейство Ирина и Леонид Кирят Новел. Двамата взели решение да се разведат. Тя била на 38 години, а съпругът й – на 40. Всеки от тях имал своята извънбрачна връзка. Но съпругът предложил да емигрират заедно в Израел и да се опитат да заздравят своите семейни взаимоотношения. А, ако не се получи – тогава да се разделят. Днес двамата считат, че може би Свещеният град им е помогнал да започнат всичко отначало и отново да се заобичат.

Всички избрани от Мириам Енгел любовни истории вече са завършени и лентата се върти по телевизията. А в интервю, показано от екрана, Мириам Енгел освен за своята идея да покаже интересни любовни истории е разказала още, че майката на Микаела Енгел - нейната баба Дора Мушанова, е била изключителна танцьорка. В момента Мириам тя е в Израел и очаква подходящия момент да се завърне отново в София, където живее. Но пандемията все още я задържа в Израел. Нейната майка Микаела Енгел информира още, че в момента при тях се извършват интензивни имунизации срещу пандемията.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Култура

Към началото