Малшанс лиши „Янтра“ от победа в Ловеч

Fengrupata-ot-Gabrovo-s-scho-nadvi-oponentite-si-ot-Lovech
Фенгрупата от Габрово също надви опонентите си от Ловеч
„Янтра“ надигра категорично като гост „Литекс“ в среща от 11-я кръг на първенството във Втора професионална лига, но си тръгна само с точка от градския стадион в Ловеч.

Въпреки че създаде множество голови положения, съставът ни не успя да преодолее отличния в този мач вратар на домакините Алекс Божев и срещата край покрития мост завърши без попадения – 0:0. Веднъж и гредата помогна на младия страж. Така тимът ни взе точка в Ловеч, но напълно заслужаваше трите. Във временното класиране „Янтра“ заема шестото място с актив от 17 точки, докато „Литекс“ е 12-ти с 13 пункта.

„Янтра“ имаше пълно превъзходство през първата част, в която действията се развиваха основно в половината на домакините. Първата добра възможност за гол дойде още в 5-ата минута. Петър Вуцов отправи далечен удар, но стреля неточно. Три минути по-късно, след нова атака по левия фланг, топката бе подадена към Тони Иванов, който преодоля бранител и стреля с левия крак. Вратарят на домакините спаси, а при последвалата добавка на Иванов, топката излезе в аут. Последваха два корнера в полза на „Янтра“, при втория от които Петър Казаков стреля много силно по земя, но вратарят на домакините плонжира и спаси. Отново Тони Иванов бе много близо до това да открие резултата в 23-ата минута. След нов пробив по лявото крило и подаване в пеналта, Иванов бе оставен непокрит, но реши да стреля без подготовка и сгреши, пращайки топката покрай десния страничен стълб. В 36-ата минута късметът покри домакините. Петър Вуцов стреля от дистанция и след рикошет в гърба на бранител Алекс Божев остана без шанс за реакция, но топката се отби в левия страничен стълб на вратата.

През втората част домакините промениха схемата си и играта стана по-равностойна. В 61-ата минута „Литекс“ стигна до „златен” шанс за гол, който обаче бе пропилян от Илиян Капитанов. След груба грешка на Валентин Цветанов, Капитанов получи топката зад гърба му на чиста позиция, но, за щастие, стреля много силно в страни от вратата. Това бе едиственото чисто положение за домакините в срещата. „Янтра“ отговори с опасна атака отдясно, при която топката бе центрирана пред вратаря на „Литекс“, но бранител на домакините успя първоначално да изчисти. Последваха два последователни удара към вратата на тима от Ловеч, но бранители в „оранжево” успяха да блокират топката. Три минути преди края на редовното време Дани Младенов направи фрапантен пропуск. След грешка при изнасянето на топката, Иван Василев отне и организира контраатака, която обаче завърши с разочароващ удар на Даниел Младенов. Опитният футболист получи около точката на дузпата, но бе с гръб към вратата. При завъртането си, Младенов отправи силен шут с левия крак, но бе крайно неточен. В последната секунда на добавените 4 минути отборът ни имаше нов отличен шанс да вземе мача. Отново Василев отне топката, Тони Иванов пусна пас в малкия пеналт към Петър Казаков, който трябваше само да засече във вратата, но реши да овладява топката и я загуби.

Страхотна атмосфера на градския стадион в Ловеч създадоха над 50 привърженици на отбора, които накараха момчетата на Вили Вуцов да се чувстват като абсолютни домкини в срещата.

Следващият мач на отбора ни отново ще бъде навън – гостуване на „Спартак“ (Плевен) в неделя. Преди това, във вторник, 3 октомври, тимът ни трябваше да приеме дублиращия състав на „Лудогорец“. Този мач обаче беше отложен от СТК заради участието на „орлите“ в младежката Шампионска лига.

ЛИТЕКС – ЯНТРА 0:0

Янтра: 1 Християн Василев, 17 Петър Вуцов, 6 Петър Казаков, 5 Цветелин Радев, 71 Тони Иванов, 89 Мартин Ангелов, 19 Ивайло Михайлов (68 – 9 Иван Василев), 99 Даниел Гаджев (91 – 8 Георги Недков), 18 Валентин Цветанов, 11 Даниел Младенов, 21 Божидар Томовски

Старши треньор: Велислав Вуцов


Вили Вуцов: "Аз съм задължен да се излекувам и да направя това, което всички искат в Габрово – да видят "Янтра" в друг вариант

Vili Vuzo

Наставникът на „Янтра“ – Велислав Вуцов, даде емоционално интервю след края на срещата от 11-ия кръг срещу "Литекс" в Ловеч, завършила 0:0. Въпреки че мачът не предложи голове, специалистът остана доволен от представянето на габровския тим и създадените положения. 
    „Не мога да не поздравя играчите си за добрия мач. За мен това бе едно от най-силните ни полувремена от началото на сезона. И през второто не отстъпвахме много. Имахме над десет голови ситуации. Мен това не ме прави щастлив, защото тренираме реализация. Явно трябва да работим още повече и още повече. Доволен съм, че отдавна не бяхме играли толкова силен мач в дефанзивен план. Имахме само една елементарна грешка. Като цяло стояхме много добре. Бях поставил първа цел да не допуснем гол. Не вярвах, че ще имаме толкова положения. Изпуснахме света. Поздравявам вратаря им. Аз го гледам отдавна това момче. Мисля, че ни прилягаше да си отидем като победители. Поне една точка след две загуби е крачка напред. Може би, че бях две седмици по болници и не успях да участвам в тренировките, попречи за предишните два мача. Да не казвам голяма дума, но може би спойката между мен и отбора се беше нарушила. Не винаги има логика във футбола”, каза той. 
    „Продължаваме да си търсим нашето. “Янтра” е в много, много добро състояние предвид на много неща. Предвид това, че имаме едно много добро ръководство, което ни подкрепя и прави много промени в положителен стил. Имаме една страхотна публика! Не като на “Левски”, “Ботев” “Локо” (Пд) или ЦСКА, но е доста добра. Виждате, че ни подкрепят през цялото време, че ни уважават и ни се радват. Има голямо увеличение на посещаемостта на мачовете в Габрово, което показва, че всичко, което се прави, е добро. Имам до себе си един приятел, шеф, ръководител - Михаил Митов, с когото се разбираме перфектно и работим много позитивно. Мисля, че добрите дни на “Янтра” тепърва престоят. Някои ми сложиха думи в устата, че съм казал, че на всяка цена трябва да се класираме в Първа лига. Не, аз казах, че искам да виждам “Янтра” да е друг отбор. И днес се видя, че “Янтра” е друг отбор - отива на гостуване в Ловеч, на един добър отбор, който е с две поредни победи, и го надиграва по всички показатели. Че не победихме е плод много повече на късмета, отколкото каквото и да е друго. Имаме много да работим, а докъде ще стигмнем - ще покажат резултатите. 
    Моля се всеки ден на Господ всеки ден като лягам и ставам, аз съм вярващ човек, да ми помогне да се стабилизирам здравословно, за да мога да вляза в тренировъчния процес 100%, защото аз в момента участвам 25-30% и не мога да бъда пълноценен. Опитвам се, но не мога. Понякога има неща, които са извън теб. Опитвам се, тежи ми, боли ме. Дори седнах и подсказах на хората около мене, нашите ръководители, ако смятат да дойде друг човек да стабилизира нещата, въпреки че те не са се влошавали, но те изключително вярват в мен и изобщо не ми позволиха да си го мисля. Те ми помагат и в цялото ми лечение. Аз съм задължен да се излекувам и да направя това, което всички искат в Габрово – да видят „Янтра“ в друг вариант. Ще дойде и този момент. Не бързам да казвам кога – когато дойде времето”, допълни Вили Вуцов.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни