Ивелин Стоянов: "Нашата цел е да управлява парламентът, а не гласа от джипката"

Водеща! Ivelin-Stoyanov
Ивелин Стоянов
За основните идеи и акценти в програмата на Да България, за характера на предстоящата предизборна кампания, за съмненията за честни избори, за създадената онлайн платформа за отчитане на изборните резултати в реално време разказва председателят на Демократи за силна България, Габрово Ивелин Стоянов, общински съветник от Демократична България.

- Демократична България успя да се регистрира първа в ЦИК. Носи ли това добра поличба?
- Коалицията „Демократична България“ се регистрира първа в ЦИК. Това е знак за добра мобилизция на партиите в коалицията.Това е знак за добро организационно състояние на структорите по места.Това е знак за едно добро представяне на парламентарните избори на 4 април.
- Вашата коалиция е съставена от Да, България и Демократи за силна България. Разкажете за структурите в областта, колко са, са каква членска маса имат?
- В коалицията Демократична България влизат ПП „Да, България“, ПП „Демократи за силна България“ и ПП „Зелено движение“. Всяка от партиите има свои структори в областа. Всяка от партите има свои превърженици и симпатизанти.Членската маса не е много голяма, но характерно е за нас от ДСБ е, че сме мотивирани и мобилизирани по време на избори.
- Имате ли различия в идеите с Да, България?
- В една коалиция винаги има различни мнения и идеи. Това е добре. След обсъждане и мотивирани защити на тези идеи се стига до едно общо становище на Коалицията.
- Каква е целта на Демократична България, освен да влезе в парламента?
- О, никога за нас влизането в парламента не е било цел. Нашата цел е да променим модела на управление на държавата. Нашата цел е да върнем държавността и правовия ред. Нашата цел е да управлява парламентът, а не гласът от джипката.
- Какви са основните ви идеи в програмата?
- За нас основното е радикална модернизация в управлението. административна реформа и децентрализация, електронно управаление и иновативна икономика. Зелен енергииен преход. Реформиране на Прокуратурата и Висшия съдебен съвет чрез промени в Конституцията и Закона за съдебната власт. Премахване на специализирания съд и прокуратура, както и на КПКОНПИ в настоящия ѝ вид. Реални политики за младите в Бългаия. Развитие на човешкия капитал и разгръщане на потенциала на хората в страната и извън граница чрез ударни инвестиции в образование и култура, здравеопазване и социална защита. Списъкът от идеи и политики е дълъг, минава през електроно-дистанционо гласуване и стига до гарантиране на свободатата на медиите и журналистиката и радикално увеличаване на прозрачността и достъпа до информация.
- Смятате ли, че Демократична България представлява по-голямата част от дясното пространство?
- Смятам че идеите, заложени в нашата програма, представляват идеите на по-голямата част от дясното пространство.
- Честни ли ще са предстоящите избори?
- Не е тайна, че повечето граждани очакват манипулации с изборните резултати от организаторите на изборния процес - управляващата колиция ГЕРБ-ВМРО. Не е тайна, че ГЕРБ ще приливат гласове към бъдещите си патерици в управлението. Ние сме разработили онлайн платформа за отчитане на изборните резултати в реално време. До нея ще имат достъп всички желаещи опозиционни извънпарламентрно-предствени формации. За мене лично по-смущаващо е корпоративният вот, вотът под натиск от работодатели, вотът под натиск от административни началници. Гласувайте по-съвест и по-убеждение!
- Какви предизборна кампания ще водите, позитивна или ще разчитате и на компромати, черен пиар?
- Нима плажът Росенец е компромат, нима студенит резерв от ТЕЦ Варна, предоставен от правителството на Борисов на Ахмед Доган е компромат? Нима пробивите в системата на сигурност е компромат /шкафчето със златни кюлчета, за което прокуратурата мълчи/. Нима последният ненаказан за вандализма в местноста Узана е компромат? Ние ще разчитаме на фактите, истината и разума на избирателите.
- Как мислите да проведете кампанията във време на пандемия?
- Ще спазваме епидемиологичните мерки. Ще оргаизираме кратки срещи с избиратели на открито. Ще се срещаме и дискутираме лице в лице избирателите Посланията ще са през електронните медии. Ще разчитаме и на добрата стартова позиция.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото

Следвай ни