Ивайло Иванов направи есе на Англия

Ivailo-Ivanov-v-aktsiya
Ивайло Иванов в акция
Двама габровски ръгбисти имаха честта и удоволствието да играят срещу Англия.

Ивайло Иванов и Илия Димитров бяха част от представителния тим на страната ни, който взе участие в първия от двата турнира в олимпийската дисциплина Ръгби 7 - „Men"s 7s Trophy 2022“ на Ръгби Европа. Проявата се състоя в Загреб, Хърватия. Националният ни тим доби правото да се състезава в това ниво след спечели през миналата година европейските серии по Ръгби 7 в Конференция 1.
В хърватската столица участваха 12 отбора. България не успя да запише победа, но играчите ни натрупаха много ценен опит. Тимът ни стартира с двубой срещу тима на световната сила и родина на този спорт - Англия. Двубоят очаквано беше спечелен от англичаните, но играещият треньор и капитан на тима Ивайло Иванов направи паметно есе за крайното 7:57. След това съставът ни отстъпи и на втория тим в предварителната група - Швеция, с 14:34. Във втората фаза отборът ни срещна Хърватия (21:26) и Латвия (5:10), като в двата мача беше много близо до победата. Ивайло Иванов успя да отбележи есе за България във всеки един от двубоите.
Финалът на турнира противопостави топ силите Ирландия и Англия, участници и в световните серии при седмиците. Победата извоюваха ирландците с резултат 27:0.
Вторият турнир в Дивизия „Трофи“ на Ръгби Европа е идния уикенд в Будапеща, Унгария.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни