Днес е финалът на XXX-я турнир по минифутбол за Купата на Община Габрово

Топ новина! Bitkata-za-trofeya-zapochva-v-19-chasa
Битката за трофея започва в 19 часа
В битката за трофея - Титан гард и Карата ауто

След 15-дневна надпревара, днес ще стане ясен новият шампион в традиционния турнир по минифутбол за купата на Община Габрово. 
До битката за трофея стигнаха отборите на „Титан гард“ и „Карата ауто“, които ще се изправят един срещу друг в зала „Орловец“ от 19 часа тази вечер. Час по-рано ще започне двубоят за третото място в турнира, в който ще се срещнат „МФК Боруна“ и „Локомотив“ (Дряново). 
„Титан гард“ и „Карата ауто“ спечелиха полуфиналите, които се изиграха в петък вечерта. Близо 500 зрители не се притесниха от ниската температура в зала „Орловец“ и станаха свидетели на два атрактивни двубоя. 
В първия актуалният шампион на турнира „Титан гард“ спря устрема към финала на „МФК Боруна“. Само 90 секунди след началото Георги Колев даде аванс на „титаните“. Той отклони топката след удар от дистанция на Тихомир Кънев и матира вратаря Кристиан Братованов.
След още една минута шампионите повториха упражнението, като този път Колев оползотвори пас от дълбочина на Ивайло Тодоров и технично прехвърли Братованов за 2:0. „МФК Боруна“ отвърна с два гола на Пламен Кожухаров в 6-ата и 19-ата минути и възстанови равенството преди почивката. През втората част обаче Тихомир Кънев демонстрира реализаторските си умения и в рамките на пет минути наниза три безответни попадения във вратата на „МФК Боруна“, които сложиха точка на спора и фиксираха крайното 5:2. 
Другият полуфинал противопостави съставите на „Локомотив“ (Дряново) и „Карата ауто“. Младите момчета от Дряново оказаха сериозна съпротива през първата част, като основна заслуга за дългото запазване на нулевото равенство имаше вратарят им Станислав Йорданов. Минута преди края на първата част обаче Иван Велев с мощен шут от дистанция разпечата вратата му за 1:0 на почивката. Този крехък аванс на „Карата ауто“ остави мача отворен и през първите 10 минути на второто полувреме. След това обаче Денис Дачев и Николай Георгиев реализираха два бързи гола и решиха всичко - 3:0 и финал за „Карата ауто“. 
Така селекцията на Веско Караколев ще има възможността да се бори за първа Купа на Община Габрово. Четирикратният носител на трофея „Титан гард“ пък ще брани миналогодишното си първо място. Кой ще бъде шампион в 30-ото издание на турнира ще стане ясно около 19:45 тази вечер.   
           

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни