Девойките на ДЮФК „Янтра 2013“ спечелиха и втория турнир при 15-годишните

Momichetata-ot-DYUFK-„Yantra-2013“
Момичетата от ДЮФК „Янтра 2013“

Девойките до 15 години на ДЮФК „Янтра 2013“ завоюваха първо място и във втория регионален турнир за сезона.

Надпреварата се проведе на терена с изкуствена трева с СК „Христо Ботев“ с участието на пет отбора, от които два габровски – ДЮФК „Янтра 2013“ и ОФК „Янтра“.
Воденият от Радомир Николов състав записа три победи и едно равенство. „Янтра 2013“ стартира с разгромното 8:0 срещу „Чавдар“ (Троян). Пет попадения в срещата реализира Габриела Генчева, два гола добави Миглена Георгиева, а един път се разписа Кристиана Андреева. Последва неочаквано равенство срещу „Севлиево лейдис“. Двубоят се игра изцяло пред вратата на гостенките, но едва в 28-ата минута Александра Маринова успя да открие, а при единствената си атака в срещата севлиевки съумяха да изравнят след грешка на вратарката Камелия Таукова – 1:1. В мача с доста по-младия и неопитен състав на ОФК „Янтра“ избраничките на Радо Николов се наложиха със 7:0. Хеттрик реализира Миглена Георгиева, две попадения отбеляза Александра Маринова, а по един гол вкараха Гергана Хубанова и Християна Илиева. Последният двубой - срещу „Светкавица“, се превърна в своеобразен финал за първото място в турнира. Тимът от село Градежница беше записал три победи преди двубоя с „Янтра 2013“ и можеше да си позволи дори равен в битката с габровския отбор. Домакините обаче показаха категорично превъзходство и с попадения на Гергана Хубанова, Катрин Колева и Дара Димова си осигуриха победата с 3:0 и трофея за първото място в турнира. Отборът на „Севлиево Лейдис“ зае третата позиция, а ОФК „Янтра“ се нареди на четвърто място след победа над „Чавдар“ (Троян) с 2:0.
„Завършихме полусезона прекрасно и съм изключително доволен от момичетата. Владеехме инициативата през цялото време във всички мачове и буквално не позволихме на съперниците да игрят футбол. Всичко това е плод на много труд, всекидневни тренировки и резултатите видимо не закъсняват”, коментира Радо Николов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни