Даниел Ников направи 100 мача в елита с двубоя между „Ботев" и „Пирин"

Daniel-Nikov
Даниел Ников
Габровският футболен асистент рефер Даниел Ников вече има зад гърба си трицифрен брой срещи в елитната ни футболна група.

     Двубоят между „Ботев“ Пловдив и „Пирин“ Благоевград (3:1) от 18-я кръг на първенството в efbetЛига беше под номер 100 за него в първото ниво на родния ни футбол. Веднага след него дойде и 101-ият - мачът „Крумовград”-„Берое” Стара Загора (1:0), главен съдия на който беше друг наш рефер - Петър Кузев.
    Даниел Ников, който е адвокат по професия, се занимава с футболно съдийство от 2000 година, а от 2010-та е асистент съдия във Втора лига. Дебют в Първа лига прави през сезон 2013/2014, на 6 октомври 2013-та, в срещата „Черноморец” (Бургас) - „Локомотив” (Пловдив), спечелена от пловдивчани с 0:1. 
    През 2015 преминава курса за обучение на UEFA за млади съдии CORE, който се провежда на два етапа от по две седмици, всеки в централата на UEFA в Нион, Швейцария. Същата година получава и наградата на Асоциацията на футболните съдии в България за „Най–проспериращ асистент съдия” у нас.
    Международното му участие стартира в квалификационен турнир на UEFA U-19 през 2017 година, по време на който е участва в 3 срещи. През сезон 2021/2022 дебютира и в евротурнирите като асистент на Георги Давидов от Велико Търново в срещата от турнира Лига на Конференциите между съставите на „Суит Хеспер” (Люксембург) и „Домжале” (Словения). Двубоят се проведе на 12 юли 2021 и завърши при резултат 0:1.
Като най-оспорвани двубои, в които е взел участие до момента, определя срещите „Левски“ – „Черно море“, „Лудогорец“ – „Локомотив“ (Пд), ЦСКА – „Ботев“ (Пд), „Левски“ – „ЦСКА 1948“, „Локомотив (Пд) - ЦСКА, „Лудогорец“ – „Славия“. 
Желаем успех на Дидо Ников и в следващите 100 и още изяви на международната футболна сцена!

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни