Бойко Борисов: "За тунела под Шипка се говори 100 години, сега ние го правим"

Топ новина! Booko-Borisov:--Za-tunеla-pod-Shipka-sе-govori-100-godini,-sеga-niе-go-pravimm
boyko.jpg

В изпълнение са трети и четвърти участък на обхода на Габрово. Изграждат се отсечка с дължина 9,2 км и етапна връзка с дължина 3,13 км. Работи се също по 4 мостови съоръжения. Изпълнява се и тунел с дължина 540 м. Крайният срок по договора е 17 юли тази година.

"Нещо, за което от 100 години се говори, много политици са се заканвали да направят тунела под връх Шипка, ние вече го правим. Прави се обходът край Габрово, който е грандиозен строеж - с тунели, мостове, виадукти, естакади. Има да се строи още една 3 км отсечка, има осигурени пари. Важно е всеки ден да се работи, да се работи, да се работи. Поколения след теб да се възползват от това, което си направил. Това остава за поколенията, за историята", каза министър-председателят Бойко Борисов, който вчера инспектира обхода край Габрово. С него бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
В изпълнение са трети и четвърти участък на обхода. Изграждат се отсечка с дължина 9,2 км и етапна връзка с дължина 3,13 км. Работи се също по 4 мостови съоръжения. Изпълнява се и тунел с дължина 540 м. Крайният срок по договора е 17 юли тази година.
Борисов обясни, че догодина през октомври магистрала "Хемус" ще стигне до Севлиево и Габрово. Хубавите пътища били нужни и на бизнеса, и на инвеститорите.
Бойко Борисов направи в Габрово първото си изявление след евроизборите: "Първо искам да благодаря на избирателите, защото си направиха труда да отидат до урните и да дадат своя глас. Затова реших още днес да им покажа какво правим, защо го правим, за тях го правим.
Доволен съм от изборите. Победители сме, и то при този хейт, при участието на президента. Благодаря на хората, че не се подведоха по тази жлъч, злоба и агресивна кампания на опонентите. Изненада ме злобата на опонентите, преминаха всякакви граници, сякаш играха за последно, уплашиха хората. Справедливостта по комунистически ни върна към едни други времена, тоталитарните. Едва удържах партията да не се вкара в същата битка.
Ако не бяха лъжливите социологически прогнози, никой нямаше да има очаквания, че БСП може да победи.
Беше силно преувеличена ролята на Цветанов в изборите. Затова и срещу нето имаше такъв залп. Видяхте, изтеглихме го назад, структурите си работят. Евродепутатите ни са в пъти по-добри от тези на останалите партии. Млади хора са, показаха и знания и компетентност. В кампанията си опонентите ни нито една европейска тема не засегнаха. От предварителните избори виждам, че в големите градове ГЕРБ печели. ГЕРБ продължава да е първа политическа сила сред най-младите, сред хората от средната възраст, работещите и допълни, че е необходимо да се работи още по-активно за образованието на българите в чужбина. За да можем да направим повече, да разкрием повече училища, да учат езици.
ГЕРБ победи лидера на европейските социалдемократи.
За бъдеше, това което със сигурност знам, е, че всеки ден трябва да променяме партията и да показваме това, което сме направили. Времето е динамично. Появяват се нови политически играчи. Знам, че с традиционни и еднообразни предизборни кампании не се побеждава", коментира Борисов.
По повод мненията, че той е имал ключово участие за победата, че той е спечелил изборите, премиерът обясни, че не е участвал в нито едно партийно събитие. Участието си той вижда със свършената работа. Хората са се разгневили и са наказали виновните.
"Това е голяма обица на нашето ухо. Ако не създадем вътре в партията нетърпимост, нещата няма да се получат. От мен хората очакват ГЕРБ да бъде това, заето гласуваха - прозрачен, ясен, принципен. Вътре в партията по места трябва да създадем контролен механизъм и да се вземат мерки при нарушения. Има места, където партийни лидери се държат като феодали, като тартори. Сега обмислям механизмите, по които те да бъдат отстранени", допълни Борисов.
Премиерът Борисов подчерта и че няма необходимост от предсрочни избори. “Сега искат ли предсрочни избори пак? Да дадем 50-60 млн. за нови избори и след това за местните - още 50-60 млн. Все едно ей така извират парите. Ако бяхме направили тези избори заедно с парламентарните, днес щяхме пак да говорим с кой да се коалираме”, каза още министър-председателят.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от България

Към началото