Благотворителният турнир „Футбол със сърце“ започва в събота в зала „Орловец“

Rotariantsite-kanyat-priyateli-i-grazhdani-na-Gabrovo
Ротарианците канят приятели и граждани на Габрово
Събраните средства ще бъдат за детските спортни клубове

За традиционния, 23-ти поред футболен турнир на Ротари клуб – Габрово, ротарианците преминаха на следващо ниво. Ако някой се запита какво значи това, просто е. Пращящите от хормони и адреналин младежи от Интеракт клуб – Габрово решиха да помогнат в организацията, давайки свежи и съвсем новаторски идеи.
Базирайки се на организирания наскоро от тях волейболен турнир, за първа година ротарианският футболен ще бъде предимно за приятели на Ротари и граждани.
Освен това „отваряне“ за играчи, новост са и така наречените „Етични съдии“. За разлика от нормалните футболни съдии, които също ще присъстват, етичните ще отсъждат със син и виолетов картон играча, нарушил етичните и ротариански норми на поведение. Страшният виолетов картон ще дисквалифицира директно целия отбор, давайки служебна победа за противниковия такъв.
Турнирът „Футбол със сърце“ – името е предложено от младежите, ще се проведе на 21 октомври от 08:00 часа в зала „Орловец“.
Целта е да бъдат събрани средства, които да бъдат дарени за развитието на детските спортни клубове в Габрово. Това е следствие от идеите, залегнали в уставите на „Ротари клуб“ и „Интеракт клуб“, а именно – да се правят добрини, събития, да се подкрепят каузи, водещи до ползи за общността, в която живеем.
Ако искате да се запишете за футболния турнир, можете да го направите от Фейсбук страницата на Интеракт клуб Габрово, от техния Инстаграм профил или на имейл: interactclubgabrovo@yahoo.com.

За тези, които ще се включат като играчи, е силно препоръчително предварително да се запознаят с правилата. Последните, освен написани, ще бъдат точно разяснени преди започването на турнира. Нещо, за което сред организаторите се води сериозен дебат. Дали отборът, дисквалифициран за неетично поведение и даден виолетов картон, да му бъде дадена възможност „да се разкае“ с целево дарение към конкретен детски клуб в града и да бъде върнат отново в игра?
Все пак тръгнали сме с кауза, но и да се забавляваме.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни