БФС наказа „Янтра“ с 1400 лева след победата над „Струмска слава“, клубът реагира

Fenovete-na-Yantra
Феновете на Янтра
Твърдо заявяваме, че не приемаме това наказание, се казва в декларацията

Дисциплинарната комисия на БФС наложи обща парична санкция на ОФК „Янтра“ в размер на 1400 лева след домакинството на „Струмска слава“ (Радомир) в 8-я кръг на първенството във Втора лига, спечелено с 3:2. 150 лева са за нерегламентирано използване на факли и 250 лева за хвърлени предмети към терена. Огромно недоумение обаче буди санкцията от 1000 лева за възпламеняване на бомбички на стадиона по доклад на делегата на БФС на срещата – г-н Стефан Цанев Цонков от Велико Търново – нещо, което категорично не се е случило. 
Във връзка с това клубът реагира и излезе с декларация, в която се казва: 
„Трябва ли да се примиряваме с неправдата?
ОФК Янтра като клуб получи от ДК на БФС обща парична санкция от 1400 лева след двубоя със Струмска слава (Радомир) от 8 кръг на първенството във Втора лига. Огромно учудване събуди наказанието от 1000 лева за възпламеняване на бомбички на стадион „Христо Ботев“ по доклад на делегата на БФС на срещата – г-н Стефан Цанев Цонков от Велико Търново. 
Категорично заявяваме, че написаното от г-н Цонков не отговаря на истината и това могат да потвърдят близо 1500 зрители, наблюдавали срещата. Показва го и пълният запис на мача, качен в електронното първенство. Феновете на отбора традиционно създадоха атмосфера чрез запалването на факли, за което е наложена отделна санкция от 150 лева, но бомбички на стадион „Христо Ботев“ не е имало както в този, така и в предходните домакински двубои на тима ни във Втора лига. Дали грешката на г-н Цонков е неволна, или не – това ще тежи на неговия морал. Докладът му обаче си остава и както се казва: битият - бит… 


Питаме обаче как ще реагира БФС? Дали и как въпросният делегат ще понесе санкция за вписване на неверни неща в доклада си? Ами ако в следващ наш мач някой друг си измисли нещо за още по-голяма глоба?  
Твърдо заявяваме, че не приемаме това наказание. И тук акцентът не пада върху стойността на глобата, а върху неправдата. Това е удар срещу габровската публика, която се завръща на стадиона и става все повече и повече с всеки един изминал мач на отбора ни. 30 процента от нея са деца и  семейства с деца; има ли по-хубава гледка от това на стадионите ни? Публика, която дори реши да събира пари на следващото домакинство, за да подпомогне клуба за тази НЕСПРАВЕДЛИВО наложена санкция.
ОФК Янтра не се е засилил наникъде и няма намерение да пречи на никого. Нека всички са спокойни. Искаме отборът ни да играе добър и привлекателен футбол, да радва хората и да пали сърцата на все повече габровци. Апелираме за честност, достойнство и морал“ 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни