„Златна котка" събира световни имена

Топ новина! S-zdatel-na--Zlatna-kotka--e-Dani-Belev
Създател на
Най-големият фестивал в Източна Европа ще събере световни имена в магичното изкуство.

    От 14 до 17 март XI-то издание на Магична среща „Златна котка“ за пореден път ще властва в столицата на хумора, сатирата и магията – Габрово. А 16 март е дата, която ще бъде вписана като паметен ден в историята на българското илюзионно изкуство.


Дани Белев    Най-големият фестивал в Източна Европа, към който смело можем да включим и Централна Европа, ще събере на едно място световни имена в магичното изкуство. Най-взривоопасната част на събитието ще бъде гала вечерта на 16 март, която обещава да е незабравима, а дните преди това ще са изпълнени с много магични предизвикателства, състезание, лекции, мастър класове и нови знания. Нивото на фестивала е изключително високо.
    „От тази година състезанието е сертифицирано по стандартите на FISA (Световната федерация на магичните общества), а това означава, че всички фокусници, които дойдат тук, ще получат такива оценки в състезанието, които ще им бъдат валидни за класиране в европейско и световно първенство“ – пояснява Дани Белев, президент на „Куик Хендс Проджект“ и създател на „Златната котка“. Гостите, които пристигат за фестивала свидетелстват за това, че Габрово е на картата на световната магия – сред тях са Президентът на световната организация Андрея Байони, Вицепрезидентът на европейската организация Хавиер Тапиас от Испания, Президентът на френската асоциация на магьосниците, която е една от най-големите в света Серж Один, най-големият телевизионен продуцент на магични предавания в Италия Валтер Ролфо, човекът който продуцира Световното и Европейското първенства, които предстоят 2024 и 2025 година – и още много големи имена, които публиката ще може да види на гала спектакъла.
    Двама велики френски магьосника също ще бъдат част от магичния фестивал – Дейвид Стоун и Ян Фриш.
     А мястото на провеждане на топ вечерта – спортната зала, ще бъде неузнаваема. Съвършено преобразена, тя няма да прилича на себе си – няколко хиляди души ще присъстват на магично събитие, което ще ги пренесе в един друг свят. Единственото празно пространство също ще бъде усвоено – с въздушни номера и летящи хора…във вечерта ще се включат и световните шампиони по пол денс. Зрителите ще се насладят на богат и разнообразен спектакъл, който да накара всички да се почувстват като в… Мулен руж – уверяват организаторите.
    Магична среща „Златна котка“ е още едно доказателство как габровската общност за поредна година може да работи заедно за позитивни каузи  – казва нейният инициатор Дани Белев с благодарност за подкрепата към Община Габрово, представителите на бизнеса и физически лица.

Още по темата от Велина Махлебашиева, кореспондент на БНР:

160 илюзионисти участват в международния фестивал "Златна котка" в Габрово. Събитието е възможност за много млади хора, изкушени от магичното изкуство, да се състезават помежду си и да се учат от най-добрите.

Магичната среща в Габрово прерасна в традиционно събитие за града и се затвърди като най-големият фестивал в Източна Европа, на който гостуват като лектори и жури световноизвестни илюзионисти. Един от тях – Андреа Байони, президент на Световната федерация на магичните общества обобщава впечатленията си от състезанието. Преводът е на Венсан Петров=

Илюзионист

"Това, което виждам в България е, че има много млади магьосници, които развиват магията и себе си. Виждам, че в България те могат да бъдат наистина много хубаво бъдеще. Това, което също направи много хубаво впечатление, много интересно за организаторите, е че в България, по някакъв начин успяват да се видят много участници жени. Всъщност не много жени са магьосници, така че това е наистина много хубаво нещо, което се случва тук".

Състезанието е в две категории – фокуси отблизо и сценична магия. Христо Митев, с псевдоним "Мърдок", идва от Казанлък, за да участва за поредна година.

"Понеже съм от града на розите, реших тази година да се явя с появяващи се рози. Не се притеснявам толкова от конкуренцията, колкото от това дали публиката ще го хареса".

Състезанията за първа година се провеждат по стандартите на Световната федерация на магичните общества. Кой е фаворитът на журито, който ще получи голямата награда на фестивала „Златна котка“, ще стане ясно в събота вечер. Форумът продължава до неделя с участието на илюзионисти от Европа и Япония.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни