XIV регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей“ започва на 11 ноември

11 ноември,  в зала „Възраждане“, 9:30
Над 270 деца от Габрово и региона ще участват в конкурса

 

На 11 ноември 2023 г. в Габрово ще се проведе четиринадесетото издание на регионалния музикално-фолклорен конкурс „Златен славей”. Проявата се провежда по инициатива на Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ с подкрепата на Община Габрово.

Целта на конкурса „Златен славей“ е да бъдат открити млади таланти, както и повече млади хора да бъдат приобщени към традициите на народната песен и фолклорната култура.

И тази година конкурсът има за цел да открие млади таланти с изявени заложби в изпълняването на български народни песни. Надпреварата е за индивидуални и групови изпълнители на народни песни и за формации, представящи възстановки на фолклорни обичаи. Право на участие имат деца от детските градини, училищата, както и от читалища, сдружения, ОДК и от други организации на територията на област Габрово. До този момент своето участие в конкурса са заявили 270 деца от Габрово и региона. Очакват се участници и от читалищата в Трявна, Дряново и Севлиево.

Конкурсът ще бъде журиран от специалисти в областта на музикалния фолклор и етнографията, а победителите ще бъдат поканени за участие в коледния концерт на ДФА „Габровче“ през месец декември.

Община Габрово и ДФА „Габровче“ Ви канят на 11 ноември в зала „Възраждане“ да съпреживеете магията на народната песен.

Поради големия брой желаещи да представят уменията си, организаторите стартират конкурса в 9:30 ч., като официалното откриване ще се състои в 10:00 ч.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни