Никола Рахнев е Будител на десетилетието

Топ новина! Gordiyat-Nikola-Rahnev-s-nagradata
Гордият Никола Рахнев с наградата
.Големият победител в националната кампания е възпитаник на Математическата гимназия в Габрово   

 Никола Рахнев е големият победител в инициативата на БНР "Будител на десетилетието". Отличието – статуетка  „Аз, Буки, Веди – Знание” бе връчено официално на десетата юбилейна церемония, организирана от Българското национално радио.
    През 2019 г. Рахнев беше избран за „Будител на годината”, а сега – четири години по-късно, читателите и слушателите на БНР го избраха за „Будител на десетилетието”.
    Каузата на Рахнев събира над 200 000 доброволци, засадили над 1 милион дръвчета. Следващата цел - до 2025 година те да бъдат над 3 милиона.
    Създателят на инициативата „Гората.бг“ е родин в габровския квартал Бичкиня. Възпитаник на Математическата гимназия "Акад. Иван Гюзелев".
    Учи Математика, завършва УНСС специалност „Стопанско управление“, след това и магистратура „Бизнес администрация“. "Оттам нататък започнах да уча, споделя Рахнев в интервю за в. "Аз-Буки". Защото училището и образованието са чудесна основа и отварят много врати, но истинското учене е през целия живот. И продължих да уча и се уча всеки ден."
    Сега, след като обявяването на престижната награда 40-годишният Никола Рахнев заяви: „Будител е всеки, който вдъхновява българският народ да вярва в себе си… Правете колкото се може повече добро, по всеки възможен начин, по всяко време, навсякъде, защото има огромен смисъл. А смисълът да правим добро е да оставим един по-добър свят, една по-добра България за децата ни”.
    Рахнев има огромен опит в сферата на продажбите, управлението, консултантски услуги, бизнес развитие и други. Това, с което обаче е най-разпознаваем, е именно създаването на най-голямата доброволческа инициатива за засаждане на нови гори и дървета в България.
    10 личности с каузи бяха отличени на церемонията „Будител на десетилетието“ В Десятката влизат дряновецът Дарин Маджаров, основател на платформата „Уча.се”, писателите Георги Господинов и Иво Иванов, проф. Минко Балкански, режисьорът Стефан Командарев, Лазар Радков от „Капачки за бъдеще” и „Каузи.БГ”, мореплавателите – баща и син Стефан и Максим Иванови, Евгения Пеева-Кирова и Траян Траянов от „Заедно в час” и актьорът Алек Алексиев. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни