Наградиха победителите в конкурса „Потомък славен"

-Bozhidar-Doinov---vtoro-myasto
Божидар Дойнов - второ място
Националната надпревара се организира от инициативен комитет по повод 110 години от началото на войните за национално обединение

Йордан Доневски от Русе, Божидар Дойнов от Габрово и Николина Ценкуловска от Габрово са победителите в първото издание на конкурса за есе „Потомък славен“. 
Награждаването се състоя вчера в Заседателната зала на Областна администрация – Габрово. 
Заместник областният управител приветства присъстващите и благодари на всички институции и организации, обединили усилия за реализирането на проявата. 
Това са Съюзът на ветераните от войните – област Габрово, Областна администрация – Габрово, РБ„ Априлов – Палаузов“, Държавен архив – Габрово, Дружество на писателите – Габрово и РУО – Габрово. 
Победителите бяха определени от жури в състав: Анелия Пенева, РБ „Априлов – Палаузов“, Теменужка Цонева, Дружество на писателите – Габрово, и д-р Богдан Андреев, РИМ – Габрово. 
На първо място в първа възрастова  група бе класиран Йордан Доневски от Русе. 
Втори се нареди Божидар Дойнов от Габрово. Трета награда не бе присъдена. Във втората възрастова група журито присъди единствено втора награда, която бе отредена за Николина Ценкуловска. 

Те получиха ваучери и книги от Съюза на ветераните от войните – Габрово, както и предметни награди предоставени от Областна администрация- Габрово, РБ „Априлов – Палаузов“ и Държавен архив –  Габрово.
Председателят на Съюза на ветераните Пенко Славов подчерта, че се надява с тази проява да се постави началото ежегоден конкурс. Христо Мандев, член на Съюза и на Дружеството на писателите – Габрово, подари на всички присъстващи своята книга „Чикаго ме плени“, като поясни, че конкурсът е негова сбъдната мечта, с която почита своите дядовци, загинали през месец октомври 1916 г. в Първата световна война.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Култура

Към началото

Следвай ни