На 18 май музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово организира 18. Национална среща наддумване „Благолаж”

Na-18-maa-muzееat--Dom-na-humora-i-satirataa-v-Gabrovo-organizira-18.-Natsionalna-srеshta-naddumvanе--Blagolazhh
BLAGOLAZH-STATUETTE$1.jpg
Това е конкурс за сладкодумни разказвачи на комично народно творчество от всички краища на страната на всякаква възраст.

Това е конкурс за сладкодумни разказвачи на комично народно творчество от всички краища на страната на всякаква възраст. Провежда се по време на Международния фестивал на хумора в град Габрово. Тази година наши партньори са Етнографският музей на открито „Етър” – Габрово и pcshop.bg – е-магазин на СТЕМО.

18. Национална среща „Благолаж” ще бъде предизвикателство и за влогъри – да се включат с видеоматериали по темите „Власт” и/ или „Пари”.

Интерес представляват приказки, вицове и весели случки (власт; пари; власт и пари); приказки за Хитър Петър – Настрадин Ходжа и техните побратими; весели случки с известни личности – наши съвременници или исторически лица; политически вицове и анекдоти, пословици и поговорки; благословии; нови габровски вицове; може да попитате своите баба /дядо за история и да я разкажете във видео.

Заявките се приемат по пощата на адрес 5300 Габрово, ул. Брянска 68, за „Благолаж”, или на е-mail blagolazh@humorhouse.bg. Участниците с видеоматериали изпращат линк към тях на посочения електронен адрес.

Повече подробности за конкурса с условията, наградите и заявката за участие могат да се намерят на сайта https://blagolazh.humorhouse.bg.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Култура

Към началото