Какво можеш и трябва да видиш в този свят?

Vd-hnovitelka-na-hudozhnika-e-samata-priroda
Вдъхновителка на художника е самата природа
Това е въпросът провокация на художника Венцислав Тошев с изложбата "Гозината на Дракона"

На 2 февруари от 17:30 часа във фоайето на третия етаж на Музея на хумора и сатирата се открива юбилейната изложба на Венцислав Тошев "Годината на Дракона".

Чудатото изкуство на Венци е пътешествие във въображението на един художник, чиято вдъхновителка е самата Природа. Както казва Хераклит, тя обича да се крие, но Венцислав Тошев я представя в нейната прекрасна и интересна форма. Прекрасното според него винаги съдържа малко чудатост, именно тази неволна, наивна, несъзнателна чудатост, която прави всичко толкова красиво.
Венцислав Тошев е роден през 1964 в село Раковица, Видинско. Той е художник, чието творчество изниква от Академията на Природата, а не от формално образование. Неговите ранни творби се зараждат през ученическите години, когато той започва да се вглежда в извивките на природата, откривайки ги в потоците и горите на родните места.

Самостоятелната изложба през 2001 в Дома на хумора и сатирата бележи началото на творческия път, следван от участия в две издания на Габровското биенале и изложби в Германия. Неговата колекция предоставя не само природни мотиви от животни и хора, но и причудливи ракурси към формата - като "Миг преди улова", "Обятия", "С рогата напред".

Идеята зад изложбата "Годината на Дракона" е провокация към зрителите - "Какво можеш и трябва да видиш в този свят?".
Венцислав Тошев ви кани да се потопите в неговият свят, изпълнен с чудеса, чудатости и прекрасни форми, които разкриват различни перспективи върху природата и човешкия дух.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни