Гала вечерта е на 16 март в спортната зала „Орловец“, в Габрово

Топ новина! Golemiyat-koz-v-magichnoto-teste-e-galaspektak-l-t
Големият коз в магичното тесте е галаспектакълът
Илюзионисти от цял свят пристигат за ново издание на фестивала „Златна котка“.

    Илюзионисти от цял свят пристигат за ново издание на фестивала „Златна котка“. Гала вечерта е на 16 март в спортната зала „Орловец“, в Габрово, съобщават организаторите. По думите им от тази година състезанието за престижната статуетка и титлата „Най-добър магьосник“ е сертифицирано по стандартите на FISM (Federation Internationale des Societes Magiques), като българските организатори отново са единствените в Източна Европа, получили тази чест.
    Официален гост на събитието е Валтер Ролфо - телевизионен продуцент на магични предавания в Италия, продуцент на един от най-големите световни фестивали Masters of Magic и главен организатор на следващото европейско и световно първенство съответно през 2024 и 2025 г. 
    За България вече своите полети са ангажирали президентът на FISM – Андреа Байони, вицепрезидентът на FISM – Хавиер Тапиас, Серж Один – президент на френската асоциация на магьосниците – FFAP, и аристократичният Лий Алекс от Англия, световнопризнат капацитет в изкуството, посочват организаторите. Всички те са част от жури в състезателната част на „Златна котка“, а специално място както в екипа, така и в сърцата на публиката заема българската гордост в световната магична сцена Дани Белев. 
    Традиционно, вече 13 години, събитието се реализира в столицата на хумора – Габрово. „Фокусниците, които посещават фестивала, вече пристигат буквално от цял свят, за да се потопят в атмосферата на най-приятелския фестивал за магия, както го определят. Очакват ни четири дни със забавления, магични предизвикателства, състезания и много нови знания. Не мога да пропусна да благодаря за постоянната, целенасочена и усърдна работа на екипа на събитието, както и за материалната и финансовата подкрепа на община Габрово“, коментира Дани Белев, президент на „Куик хендс проджект“ и създател на „Златна котка“.
    „От Франция геният Дейвид Стоун и великият Ян Фриш, освен че ще взривят публиката на галавечерта с изпълненията си, ще проведат и два майсторски класа. Организирани са две лекции за „гласов дизайн“ от Иван Головацкий от Украйна и лекция „Очаровай и изграждай бранд: изкуството на вниманието“ от Александър Иванов, изпълнителен директор на „CreateX Digital Agency“, съобщават организаторите.
    По думите им големият коз в магичното тесте е галаспектакълът, в който пред погледите на 2000 души ще се представят най-добрите магьосници от състезанието и световните гос -звезди. В представлението ще вземат участие и Бояна Николова, световен шампион по полденс, и световнопризнатата кралица на въздушните номера Еми Велкова. Пред публиката ще излезе и българският комедиен фокусник – Венсан, който е сценарист и креативен продуцент на събитието. Водещи ще бъдат Иван и Андрей.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни