Фотоклуб „Севлиево“ гостува в Народното събрание с изложбата „Изоставените...“

Препоръчана! Za-Desi-Dimitrova-izlozhbata-e-sb-dnata-mechta
За Деси Димитрова изложбата е сбъдната мечта
Фотоклуб „Севлиево” при НЧ „Развитие-1870” в Севлиево гостува в Парламента с фотоизложбата „Изоставените…“, която беше открита вчера от председателя на Комисията по култура и медии в 48-то НС Иван Ченчев, съобщи за вестника читалищният секретар Деси Димитрова.

Тя уточни още, че за първи път в историята на севлиевския фотоклуб фотоизложба на фотографи любители от Севлиево гостува в Народното събрание.
„Това е сбъдната мечта и прекрасна възможност впечатляващите кадри да бъдат разгледани от по-голяма аудитория – сподели Деси Димитрова. - Изборът именно „Изоставените…” да бъде представена в Народното събрание не е случаен.
Фотографиите ще дадат възможност за досег до места и хора, около които някога е кипял живот, но днес вече са обречени на забвение. И са станали жертва на разрухата. Фотоизложбата ще покаже многообразието от сюжети и размишления по темата „Изоставените…”, която е уж за миналото, но е пътуване в настоящето, в различни паралелни светове на светлина, форми, истории и оставени следи от хората“ – счита още тя.

„Благодаря на читалищните дейци от НЧ „Развитие-1870“ и местния фотоклуб в Севлиево, на Антоанета Обретенова и Десислава Димитрова за оценката, доверието и общата ни работа – сподели Иван Ченчев. – Убеден съм, ще запомним какво ни казва изложбата на творците от фотоклуб „Севлиево“ – „Изоставените…“, която открихме в Народното събрание. Ще запомним и продължим добрите дела на едно съвременно и модерно българско читалище, каквото е читалището в Севлиево. Времето помни добрите дела днес - за да имаме утре. Благодаря на Валери Митов, на Станимир Стойчев, на съмишлениците и приятелите от общинската организация на БСП в Севлиево за подкрепата, която оказват на родолюбивите местни инициативи, за активната работа, за срещата и разговора ни в Народното събрание днес.“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни