БЛАЗЕР ГРУП ГАБРОВО ЕООД успешно приключи първи етап от проект по придобиване и пускане в експлоатация на висок клас металообработващи центри DMC 80 H duoBLOCK

Топ новина! DMG-MORI-DMC-80-H-duoBLOCK
DMG MORI DMC 80 H duoBLOCK
Проектът е част от инвестиционната програма на дружеството за повишаване на производствения капацитет, чиято планирана стойност за 2021 година възлиза на 2 милиона евро

В средата на месец юни „Блазер Груп Габрово“ ЕООД се сдоби с две нови попълнения към машинния си парк от високотехнологични металообработващи машини с програмно управление. Закупените през второто тримесеч ие на 2021г. машини DMG MORI DMC 80 H duoBLOCK бяха доставени от Германия и бяха позиционирани в производствените площи на „Завод 2“ на дружеството.


За машините
Закупените DMG MORI DMC 80 H duoBLOCK са металообработващи машини от ново поколение, отличаващи се с висока прецизност на обработката, по-голяма стабилност за оптимална производителност и намалена консумация на енергия. Голямата работна площ позволява по-лесен достъп и обработка на детайли с големи размери, включително такива за автомобилната и железопътната индустрии. Машините са оборудвани с магазини, с възможност за поставяне на 183 инструмента, които се характеризират с висока компактност и кратко време за смяна на инструмента. Машините могат да работят без прекъсване 24/7, с минимална операторска намеса.

Пускане в експлоатация
Като следващ етап от проекта специалистите от „Блазер Груп Габрово“ ЕООД, заедно с външни експерти ще преминат към свързване, настройване и пускане в експлоатация, а през второто полугодие се предвижда усвояване и прехвърляне на производството на нови детайли към новопридобитите машини и максимално използване на техния производствен капацитет.
„Закупуването на машините се случва в рамките на нашата инвестиционна програма за повишаване на производствения капацитет на дружеството и в контекста на стратегическия план на L&O Холдинг, част от който е „Блазер Груп Габрово“ ЕООД, за разширяване на производството в България. За 2021 година планираме инвестиции от 2 млн. евро, като едновременно със закупуването на високотехнологично оборудване планираме и откриване на нови работни места. Стремим се да привличаме талантливи и отговорни хора, на които предлагаме реализация и развитие в динамична среда, защото знаем, че техният успех води до нашия“, Томас Фройндорфер, управител на „Блазер Груп Габрово“ ЕООД.

за компанията
„Блазер Груп Габрово“ ЕООД е дъщерна фирма на Blaser Group GmbH в Исни, Германия. Заедно с производителите Blaser, Sauer & Sohn, Mauser и SIG SAUER, тя е част от L&O Холдинг със седалище в Емсдетен, Германия.
Предприятието произвежда и обработва компоненти за ловни оръжия, въздушни оръжия и прецизни спортни пистолети в премиум сегмента.

Магазин за инструменти


Благодарение на опита, придобит от над 20 години производствена дейност, и на екипа от над 220 служители, в това число висококвалифицирани специалисти, компанията успешно преодолява нови предизвикателства.
Високите изисквания за качество и прецизност са предпоставка и същевременно основа и гарант за дългосрочното устойчиво развитие на дружеството.
Допълнителна информация за компанията и информация за свободни позиции можете да намерите на www.blaser-group.com/gabrovo/.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

1 коментар

  • Потребител
    Anonymous 2024-01-10 19:28:46

    sugurno ste objavat falit tazi godina

  1. Още от Реклама в "100 вести"

Към началото

Следвай ни