Веско Ешкенази: Потопихме Габрово „В света на музиката"! Бяхте страхотна публика!

Водеща! Veronika-Todorova-i-Vesko-Eshkenazii-i-Georgi-Miltiyadov-
Вероника Тодорова и Веско Ешкеназии и Георги Милтиядов
Виртуозите Вероника Тодорова и Веско Ешкенази гостуваха с Плевенската филхармония

Световноизвестният цигулар Веско Ешкенази, който свири в престижния Кралския Концертгебау оркестър в столицата на Нидерландия Амстердам и вълшебницата на акордеона Вероника Тодорова, която след успешна кариера в Германия, избира България, завладяха габровската публика изпълнила до краен предел зала „Възраждане“ на 14 март. 
    В програмата звуча музика на Й. С.Бах - Токата и Фуга, Антонио Вивалди - „Лято“, Моцарт „Царицата на нощта“, Астор Пиацола, Енио Мориконе, Джон Уилямс, Майкъл Джексън, „Бохемска история“ от Фреди Меркюри и др.
    Преди три години Веско Ешкенази  кани Виктория Тодорова на юбилейния си концерт и оттогава се откривата като дуо.
Гостуването им в Габрово с Плевенската филхармония  е част от националното  турне започнало миналата кодина.
    „Програмата съставихме заедно с Вероника и диригента Георги Милтиядов, който е и автор на аранжиментите. Лятото още веднъж ще направим концерта и след това вече мислим за нова програма. 
Аз съм открит към всички жанрове. Освен класически музикант опитвам поп музика,  джаз. От това, което е в нас, което ни радва и натъжава, черпя енергията си, за да мога   да работя и да давам на хората това, което бих искал - а то е усещане, където никъде другаде не може да се получи освен при слушането на музикално   произведение.

Веско Ешкенази

Всеки ден се стремя към нещо ново, към нови хоризонти, към нови произведения. Аз съм гражданин на света, но в България се чувствам най-добре“, отбеляза Веско Ешкенази. 
Вероника Тодорова, с която габровската публика се среща за първи път, свири класика, джаз, поп. Обича и изпълнява музиката на своя учител Ренцо Руджери. Самата тя композира („Тайните на реката“, което звуча на концерта) и вече е подготвила музикален подарък на Веско Ешкенази. Тя е забележителен млад музикант с много европейски награди. Световният производител на акордеони италианската фирма „Скандали“ избира талантливата българка за свое рекламно лице. Инструментите, на които свири са правени специално за нея.
„Щастлива съм, че от 2018 година Международният фестивал на музиката и изкуствата „Jam on the River“, който се организира на брега на река Видима в с. Дебнево, Троянско,  и с който съм свързана, вече има шесто издание. Миналата година се радвахме на над 10 000 души публика. Тази година разширяваме програмата и ще започнем още от 31 юли  и на 2 и 3 август. 
В Габрово е третият ни концерт от началото на тази година след Димитровград и Пазарджик. И тук габровската публика ни посрещна много топло и за нас беше огромно удоволствие да свирим и пеем за толкова много сияещи лица в залата“, усмихнато развълнувана добави Вероника Тодорова.
„Благодарен съм на Плевенската филхармония. Шанс и късмет е да имам възможността да се докосна до Веско Ешкенази, световен музикант, с който заедно работихме по неговата 50-годишнина. Станахме добри приятели. Както сами се убедихте „Гуарнери“, 300-годишната цигулка на Веско Ешкенази и Фреди Меркюри много добре се съчетават. Важно е да има приемственост между жанровете и поколенията и най-важното да можем да вкараме младата публика в залите. Вече започваме да работим по нова програма. А публика тук е  музикална, отзивчива. И съм щастлив, че за пореден път съм в Габрово“, каза талантливият млад диригент Георги Милтиядов.
Музикалният проект „В света на музиката“ и младият диригент  Георги Милтиядов очакват  слушатели от публиката да участват в национална анкета на предаването "Алегро виваче" на програма "Хоризонт" за избор на българския „Музикант на годината“ в класическите жанрове. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни