„Духът на Грузия" в зала „Орловец" на 4 август

Водеща! V-Gabrovo-spektak-l-t-sche-ena-8-avgust
В Габрово спектакълът ще ена 8 август
Грузинският държавен ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“ ще зарадва българската публика с лятно турне в страната с един от най-върховите си спектакли „Духът на Грузия“ („Spirit of Georgia“).

    Началото на турнето ще бъде дадено на древната сцена на Античния театър в Пловдив на първи август. Концертът се явява кулминация на Международния фолклорен фестивал в града, който всяка година събира цвета на танцовото изкуство и култура от няколко континента.
    След Пловдив, турнето продължава на сцените на “Летен театър”-  Стара Загора, Спортна зала “Васил Левски”- Пазарджик, Зала “Орловец” - Габрово и ще приключи в “Булстрад Арена” Русе.  Концертът в Габрово е на 4 август 2024 г., неделя ,от 19 часа. Билети вече могат да се купят онлайн - засега по цени между 30 и 50 лева.
    Спектакълът, с който ансамбълът ще гастролира в България, се нарича „Духът на Грузия“. Той е един от най-успешните мюзикъли, представяни в Грузия. Грузинските танци нямат аналог. „Духът на Грузия” разказва за страната, нейната история, нейните легенди, любовта към Бог, към жената, към майката, за това колко горчиво е да се биеш и колко светъл и мил може да бъде светът. Българския зрител ще бъдете пленен от майсторското преплитане на кавказки сюжети, невероятно зашеметяващи костюми, фантастично осветление и звук.
    Държавният ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“ е един от най-атрактивните и най-майсторските ансамбли в Грузия. Основан е през 2002 г. в Аджарската автономна република на Грузия, в град Кобулети. Ръководителят на ансамбъла Бадри Цецхладзе е Народен артист на Грузия и известен хореограф.          
    От 2011 г. ансамбъл „Мхедрули“ е със статут на „Държавен ансамбъл за песни и танци“. Получава високо признание за професионалните си изпълнители на народни танци не само в Грузия, но и извън нея в Турция, Украйна, Италия, Гърция, Чехия, Австрия, Франция, Германия. През 2016 г. грузинският ансамбъл „Мхедрули“ направи турне в Китай, където изнесе 31 концерта.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни