„Етър" печели наградата „Музей на годината"

Водеща! Vr-chvaneto-na-nagradite-e-na-25-april-v-Plovdiv
Връчването на наградите e на 25 април в Пловдив
Наградата се присъжда за проект „РЕМО „Етър“ – музей за креативен културен туризъм“

Определени са носителите на наградите „Наследство“ на Сдружение „Български музеи“ за 2023 година.
Наградата „Музей на годината“ се присъжда на Регионален етнографски музей на открито „Етър“ – Габрово за проект „РЕМО „Етър“ – музей за креативен културен туризъм“.
В категория „Образователна инициатива“ е отличен Регионален етнографски музей – Пловдив за проект: „Приключения с Аргир“ – детска образователна книжка.
В категория „Събития и работа с публики“ призът е присъден на Археологически музей „Велики Преслав” за проект: „Новото сияние на Симеоновия Златен век“.
Церемонията за връчване на наградите ще се проведе на 25 април в РИМ -Пловдив. 
Сдружение „Български музеи“ отличава музейни институции за приноса им в съхраняването и популяризирането на културното наследство на страната за осма поредна година.
В журито са включени проф. дпн Вася Делибалтова – ръководител катедра Дидактика, факултет Педагогика на СУ „Св. Климент Охридски“; Ярослава Бубнова – директор на Национална галерия; доц. д-р Соня Пенкова – директор на Национален военноисторически музей; Екатерина Джумалиева – директор на Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ в МК; Елеонора Авджиева – директор на Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства – Троян.
Наградите „Наследство са учредени през 2016 г. и са първите институционално установени награди, които служат за отбелязване на най-добрите практики в музеите за предходната година.

Една от дейностите по проекта – Консервация, реставрация и преустройство на „Кръстник-Колчов хан“ в многофункционална музейна зала

Новата мултифункционална зала за изложби и работа с публики

Хотел „Странноприемница“ се превърна в база за настаняване с конферентен център и музейна администрация с фондохранилища. Вдясно е новият Детски обучителен център към РЕМО „Етър".

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни