Алекс Петров се присъединява към „Янтра"

Топ новина! aleks-Petrov,-vlyavo,-s-izp-lnitelniya-direktor-na-kluba-Mihail-Mitov
Алекс Петров, вляво, с изпълнителния директор на клуба Михаил Митов
Роденият 2005 година футболист е възпитаник на столичния "Септември".

Младият и обещаващ нападател Александър Петров е второто ново попълнение в състава на "Янтра" за пролетния полусезон във Втора професионална лига. Роденият 2005 година футболист е възпитаник на столичния "Септември". Още на 17 години дебютира в efbetЛига и вече има 4 мача в елита. През изминалия полусезон талантът игра в 8 срещи за столичани – 6 за първенството и 2 в турнира Купа България. Излезе като титуляр за "Септември" в двубоя с "Янтра" в Габрово, спечелен от състава ни драматично с 3:2.
В турнира за Купата реализира два гола – при победата над "Несебър" в предварителния кръг с 4:2 и в двубоя с "Ботев" (Враца) на 1/16-финалите, завършил 5:5 след продължения и 8:9 при дузпите. През есента игра и за втория отбор на "Септември" в Трета лига, като реализира 4 гола в 5 срещи. В Елитната група U17 Алекс има 18 гола и 6 асистенции в 22 мача за тима от столицата. Има участия и с националния отбор U17 – в квалификациите и на финалите на Евро`2022 за тази възраст в Израел. 
„Имам прекрасни впечатления от отбора на "Янтра". Наясно съм, че тук има един прекрасен колектив и други млади момчета, които се подкрепят. Радвам се, че и аз ще бъда част от този отбор – каза Алекс. - Желанието ми е да се докажа тук. Искам да помогна на клуба с каквото мога. Петото място на полусезона е заслужено, да не кажа, че можеше и да е по-добро, но ако отборът продължава да работи по този начин, мисля, че представянето през пролетта може да бъде и още по-силно“.
Относно мача през есента, в който "Септември" допусна първата си загуба за сезона, Алекс сподели:
„Атмосферата, която помня, беше прекрасна. Приятно изненадан бях да видя такова нещо тук. Емоциите бяха на ниво и привържениците и жителите на града много ме впечатлиха. Надявам се, че ще продължат да подкрепят отбора по същия начин, а аз ще се постарая да ги карам да се чувстват щастливи“.
Алекс пристигна вчера със семейството си на стадион „Христо Ботев“, разгледа базата, посети и фен магазина на клуба. Той ще бъде на линия за старта на подготовката, която започва в понеделник, 8 януари, в 10:00. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни