Коментарите след победата на „Янтра" над „Монтана"

Водеща! Daniel-Mladenov-dva-p-ti-be-tochen-prpi-duzpite
Даниел Младенов два пъти бе точен прпи дузпите
„Янтра“ постигна важна победа в директен двубой с един от претендентите за челните места във Втора професионална лига - „Монтана“.

 Срещата, играта на стадион „Христо Ботев“ завърши при резултат 2:1. Габровският тим направи обрат, след като губеше в резултата с 0:1, но успя да вземе трите точки с две точно изпълнени дузпи от опитния Даниел Младенов. 
    Ето какво споделиха след срещата някой от главните действащи лица  

Айъвън

    Айвън Ангелов - футболист на “Янтра”: „Наистина труден мач срещу добър отбор. „Монтана“ е доста стойностен съперник и не случайно са пред нас в подреждането. С мъжество и доста голяма доза характер успяхме да победим. През първата част не стояхме добре на терена и това се виждаше. Поговорихме си на почивката, казахме си, че трябва да покажем друго лице. Променихме облика си и през втората част смятам, че доминирахме. Ключово беше това, че спечелихме 90 процента от единоборствата и не дадохме шанс на съперника след почивката. Допуснах грешка при техния гол, но това не ми повлия. Аз имам самочувствието да играя с топката и това се иска от мен. Този път това доведе до тяхното попадение, но важното е, че успяхме да обърнем резултата и да победим. Със сигурност дузпата в края на първата част беше много важна за развоя на срещата. Друго щеше да бъде ако се оттеглим на почивката при 0:1. Но при 1:1 бяхме твърдо решени да спечелим мача през втората част и се получи. Говорихме си по време на паузата в първенството, че трябва да излезем от тази мини криза след двете поредни загуби и единственият начин това да стане беше с победа срещу един добър отбор. Надявам се сега отново да започнем успешна серия. Чувствам се много добре в „Янтра“. Ситуацията в отбора е много добра, колективът е добър. Както казах още при моето пристигане тук – мисля, че съм попаднал на точното място.”
 

Константин Иванов

  Константин Иванов - Футболист на “Янтра”: „Знаехме, че ще е труден мач. „Монтана“ са млад отбор като нас, един от добрите тимове в групата, борят се за влизане. Знаехме, че ще е трудно, но никога не сме се съмнявали, че ще се поздравим с трите точки. За жалост, наложи се да вляза по спешност. Надявам се, че Гаджев и Цецо Радев да се оправят бързо от контузиите, които ги извадиха. Радвам се, че успях да помогна на отбора. Започнахме доста сковано срещата – телевизионен мач, пауза от две седмици, но с течение на времето се поотпуснахме. На полувремето си поговорихме за това, че краката ни са сковани, че прибързваме в решенията и за отделни неща в играта, и през втората част си взехме нашето. Получи се с две дузпи, но мисля, че и без тях щяхме да си вземем мача. Важно беше да си върнем самочувствието след двата неуспешни мача в предходните кръгове. Аз лично смятам, че нашият отбор, без да омаловажавам „Монтана“, „Марек“ или „Добруджа“, нищо че ни победиха, е с най-много качества. Не искам да обиждам никой - уважение към всички, но наистина смятам, че ние сме по-добър отбор. Нямаме поставена цел и играем, за да побеждаваме във всеки мач. Сега фокусът ни е върху гостуването в Балчик, а в края на сезона вече ще видим какво сме направили.       на стр. 2
 Нямаме никакво право да подценяваме следващия мач срещу „Черноморец“. Знаем какво се случи в Габрово през есента – излъгаха ни много неприятно и ни победиха на нашия стадион в мач, който трябваше да спечелим. Сега отиваме да си върнем и да продължим напред.”

Николай Митов

Николай Митов - старши треньор на “Монтана”:
„Стигна се до този обрат, тъй като не изиграхме някои ситуации добре. После влезе напрежение, брак, припряност. Не трябва да бъде така, но явно е. Домакините бяха разколебани и отворени, само трябваше да играем. Ние самите от брак се разколеба мача и нямаше някакви футболни достойнства. Казах на момчетата, че исках второто полувреме да свалим топката. Не се получи, стана едно ритане. Не стана футбол. Който иска да играе футбол на високо ниво, без значение от възрастта, излизаш в тези мачове показваш и те взимат нагоре. Давам път на младите, но трябва да си го извоюват и вървят нагоре. Поуките ще ги взема след анализ на мача. И от загубата трябва да вземем, гледаме напред. Не се отрази паузата на нашето темпо в никакъв случай. Дори се възстановиха някои хора. Имаме 20 човека. Който е здрав, играе. Всеки мач да побеждаваме се борим. Накрая ще видим.

Василев
Николай Василев - помощник-треньор на “Янтра”
„Бяхме в една мини серия от две загуби. Може би паузата дойде в правилния момент за нас. Целият отбор работи и днес този труд се възнагради. Имам забележки към играта на нашия тим, но се радвам, че победихме. При техния гол ни хванаха неподготвени, имаше и други ситуации през първото полувреме, които не ми харесаха. Можеше да осъществим по-бързи и хубави атаки. Важното е да отбележиш, няма значение как. Ние имаме характери в отбора, които по време на мач могат да обърнат резултата в наша полза. Може би и двете принудителни смени оказаха влияние. Хората от пейката влязоха добре в мача. Има много мачове, които имат да се изиграят. Ако продължаваме да побеждаваме, може да стигнем до бараж. Ако не - няма”.
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни