24-часов театрален маратон е Събитието на годината в областта на културата 2023

Топ новина! Direktor-t-na-gabrovskata-drama-Petko-Koichev,-nai-vdyasno,-e-gord-s-poluchenata-nagrada
Директорът на габровската драма Петко Койчев, най-вдясно, е горд с получената награда
Официалната церемония се провежда в момента в ХГ "Христо Цокев"

Пилотното издание на 24-часовия театрален маратон, който се проведе в края на септември миналата година в Драматичен театър "Рачо Стоянов" получи Голямата награда за събитие на годината в областа на културата  – Габрово 2023.

Наградата беше обявена на официална церемония, която се провежда тази вечер в художествена галерия "Христо Цокев". Награждаването се провежда за десета година и се организира от Клуб на будителите към НЧ „Будителите 2017”.

Наградите на Събитие на годината

Петър Тоцев

Историкът Петър Тоцев - Будител на годината 2023

    Петър Тоцев – историк и дългогодишен директор на Регионален исторически музей – Габрово, получи Наградата „Съвременен будител“. Тя беше връчена във вторник вечер на официалната церемония за наградата „Събитие на годината в областта на културата – Габрово 2023”. Както вече съобщихме, победител е "Театър 24" - 24-часов театрален маратон, организиран от "Малка театрална компания" и ДТ "Рачо Стоянов". 

Всяка година събитието обединява десетки културни прояви, проведени в Габрово, докоснали сърцата и оставили трайна следа в съзнанието на неговите участници и посетители. В определения срок от организаторите бяха подадени дванадесет предложения, които участваха в надпреварата за Културно събитие на 2023 година. Номинациите са от публиката и отново тя - чрез гласуване, както и оценките на журито определиха кое е събитието, което ще бъде отличено на първото място и оповестено на 12 март.

Тази година оценката на публиката и журито съвпаднаха.

В десетото юбилейно издание на конкурса за пръв път се включва като организатор и Областният управител на област Габрово, който отличи културни инициативи от региона.

Залата беше препълнена

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни