От Sixt не дадоха на Макс Верстапен да наеме рентакар – прекалено бил млад!

Maks-ne-mozhe-da-si-prebroi-kupite,-na-za-kola-pod-naem-ne-e-dozryal
Макс не може да си преброи купите, на за кола под наем не е дозрял
Вместо това Верстапен е трябвало да преотстъпи колата на своя мениджър и да кара BMW 5-Series

Застрахователните и рентакар компании явно не приемат три световни титли във Формула 1 като доказателство, че може без проблеми да се кара AMG GT 4-Door когато си на 26 години. Трикратният и действащ световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен искаше да има интересна ваканция извън сезона, с наемането на колекция от автомобили за своите приятели и семейство, които да използват за два дни на международната писта Алгарве в Португалия.
Една от избраните коли е Mercedes-AMG GT 4-Door, за която фирмата за отдаване под наем Sixt не би позволила на Verstappen да наеме, тъй като нейната застраховка забранява наемането на толкова бърз модел от хора под 30 години. Верстапен е само на 26, което го оставя недостатъчно квалифициран да кара автомобил, способен да развива над 300 км в час според застрахователната полица на фирмата.
Неговите 54 победи, 32 полпозишъна и 98 класирания на подиума в болид от Формула 1 не са достатъчни, за да бъде незабавно отменено изискването. Дали пък историята му на победи над екипа на Mercedes-AMG F1 или двата му подиума във F1 на истинската писта Алгарве, където той планирал да вземе колата също не са били сред причините за отказа.
Вместо това Верстапен е трябвало да преотстъпи колата на своя мениджър и да кара BMW 5-Series, намалявайки потенциалната си максимална скорост до електронно ограничените му 250 км/ч. Въпреки че първоначалното решение за отказ е общ о валидно за всеки под 30 години, от немската марка вече са се извинили на Верстапен и добавят, че специалните обстоятелства в неговата състезателна автобиография му дава възможност да вземе всяка кола под наем, която пожелае в бъдеще. В изявление в тип „след дъжд качулка“, представител на Sixt е казал, че Верстапен „може да наеме колата, която иска от нас по всяко време“. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни