Нели и Даяна пак са в националния

Neli-i-Dayana
Нели и Даяна
Представителният тим на Българи язда момичета до 14 години се готви за турнир в Румъния

    Две състезателки на габровския "Чардафон" - Нели Александрова и Даяна Якубова, отново са включени в разширения състав на националния отбор по баскетбол за момичета до 14 години. Получената в петък повиквателна е подписана от легендарната Албена Брънзова, сега  директор, "Спортно техническа подготовка баскетбол жени". 
    Дебютът на Нели и Даяна в представителния отбор на България бе през януари, когато в Разград бе проведен регионален селекционен лагер. В подбора участваше и техният треньор Виктор Крушев. Очевидно двете габровки са хванали окото на Брънзова и в сряда заминават за Русе. В зала "Дунав" ще се проведе тридневен тренировъчен лагер. Целта е националният отбор за момичета до 14 години да се подготви за международен турнир в Дробета-Турну Северин, Румъния. Състезанието ще е от 3 до 7 април. 2024 г.            13-годишната Нели Александрова е картотекиран състезател на "Чардафон" от 2020 година. Изиграла е 38 мача, в които е отбелязала 329 точки. През този сезон има 106 точки в 10 срещи.
    С подобни показатели е нейната връстничка Даяна Якубова. В "Чардафон" тя е от 2021 година, в своите 32 срещи е реализирала 312 точки. През сезона - 88 в 10 мача.
    Двете са част от талантливото поколение на момичета до 14 години на "Чардафон". Тимът спечели първото място в Дивизия I, зона "Мизия" с шест победи в шест мача.
    Вчера в Силистра започна битката за класиране от 1 до 6-то място на Дивизия "Изток". След първия турнир момичетата на Виктор Крушев са трети с две победи и загуба. Те влязоха в дивизията със зачетен успех от редовния сезон срещу плевенския "Спартак". В Силистра отстъпиха на домакините от "Доростол" с 45:78 и разгромиха "Шумен" с 86:27. Последният турнир е в края на април в Плевен, когато "Чардафон" ще срещне "Черноморец 2014"-Бургас и "Сливен".
    

 

 

 

 

 

 

 

 


Ежегодно негови тимове се класират за зонови и републикански финали. Бил е начело на 222 срещи, от които подопечните му са спечелили 88 и са реализирали 11548 точки.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни