„Чардафон" събра 1600 лева за Илия Станков

Топ новина! Detsata-ot-shkolata-masove-se-vklyuchiha-v-blagotvoritelnite-demonstratsii
Децата от школата масове се включиха в благотворителните демонстрации
Бившият национал и играч на "Левски", "Балкан" и "Спартак" се бори за живота си

Илия Станков

1637 лева събра баскетболният “Чардафон” чрез благотворителни срещи на отбори от школата, проведени във вторник вечерта в спортна зала “Орловец” в Габрово. Парите са в помощ лечението на Илия Станков.
    Благотворителната кампания стартира плевенският “Спартак”, където Станков игра няколко години, а след това води и представителния отбор.  “Приятели, обръщаме се към вас със зов за помощ! За съжаление, през последните няколко месеца обичаният от всички нас Илия Станков се бори с коварна болест и има нужда от нашата помощ - написаха в началото  на месеца във Фейсбук представители на клуба. - Нашият капитан и треньор Илия Станков остави сърцето и душата си в зала “Балканстрой”, дойде време да му помогнем и ние!” Призивът бе преди срещата от 24 кръг на Националната баскетболна лига срещу “Балкан”, спечелен от “Спартак” с 90:81. По неофициална информация, събрани са около 3000 лева, така че габровският принос - при двустранни игри на подраставащи, е повече от достоен. 
    Роденият в Скравена Илия Станков е продукт на баскетболната школа на “Балкан”.  Играл е за родния си клуб, “Спартак” и “Левски”. Бивш национален състезател.

Мариян Костадинов"Като брат ми е" - споделя треньорът на "Чарадфон" Мариян Костадинов, който дълги години е играл редом до Илия Станков в плевенския "Спартак"


    В зала “Орловец” във вторник 15-минутните мачове между момчета и момичета от всички възрастови групи, както и на мъжкия отбор на клуба, състезаващ се в ББЛ “Б група Център”, наблюдаваха приятели, родители, баби и дядовци. Не откликнаха на призива да се помогне на Илия и не подминаваха кутията за дарения. Организатори бяха треньорите на клуба - Мариян Костадинов, Витор Крушев, Димитър Тодоров.
    “Той ми е като брат, много ми е тежко, че се случва това - сподели Мариян Костадинов, шампион с ЦСКА отпреди години и също учил крачките в зала “Балкан” в Ботевград. - С него четири-пет години играхме в “Спартак”. Беше много добър състезател, едната година стана и кошмайстор на Националната лига. Има и титли с “Балкан” като юноша. Преди Нова година беше много зле, лекарите буквално го върнаха от оня свят. Жена му ми каза, че са се свързали с фондацията на Стилян Петров, оттам също помагат. Дай Боже, да се оправи!”
    За последно част от професионалния баскетбол Станков бе през сезон 2013-2014, когато изигра 13 срещи за “Спартак”, регистрирайки 7.3 точки, 2.7 борби и 1.3 асистенции средно на мач. След това година бе старши треньор на мъжкия тим, където наследи Цветан Антов. Общо на плевенския баскетбол Станков отдаде 14 години, с мъжкия тим спечели и два  бронзови медала - от турнира за Купата на България - през 2006 и 2009 година.
    Кампанията в помощ на големия спортист бе подкрепена и от Националната аматьорска баскетболна лига, в която Илия също има участие - през сезон 2019--2020 за родния “Скравена”.  “Освен неоспоримите си баскетболни умения, при всяка своя изява на терена той демонстрираше и спортсменския си дух” - отбелязват от НАБЛ.

Деца от школата на Чардафон

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни